Menaxhimi i diskinezisë së lidhur me Parkinsonin | Shëndeti i përditshëm

semundja e Parkinsonit shoqërohet me një sërë simptomash, duke përfshirë dridhjet, lëvizjet e ngadalta, ngurtësimin dhe problemet e ekuilibrit. Por një simptomë – diskinesia – lidhet me një mjekim që përdoret për trajtimin e Parkinsonit: levodopa (SinemetSinemet CR, Stalevo, Rytary, Duopa).

Diskinezia, ose lëvizja e pavullnetshme dhe e pakontrolluar, mund të variojë në ashpërsinë e saj dhe mund të duket si lëkundje ose lëkundje. Për shumë njerëz, të jetosh me diskinezi është më e lehtë sesa të përballesh me simptomat e Parkinsonit, thotë Alex Pantelyat, MD, një asistent profesor i neurologjisë në Shkollën e Mjekësisë Johns Hopkins, në Baltimore. Por për të tjerët, mund të jetë e dhimbshme dhe mund të ndërhyjë në aktivitetet e tyre shoqërore.

Qëllimi është të gjeni një regjim trajtimi që minimizon efektet tuaja anësore dhe ju lejon të jetoni një jetë të plotë me sëmundjen e Parkinsonit. Këtu janë tetë mënyra për të menaxhuar diskinezinë.

1. Bisedoni me mjekun tuaj për ndryshimin e dozës së ilaçeve.

Levodopa ka më shumë gjasa të shkaktojë efekte anësore si diskinezia kur merret në doza më të larta. “Më shumë se 600 miligramë në ditë në afat të gjatë shoqërohet me një incidencë më të madhe të diskinezisë”, thotë Dr. Pantelyat. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të gjeni dozën më të ulët që do të vazhdojë të kontrollojë simptomat tuaja. Mjeku juaj do të punojë për ta bërë këtë duke ju filluar me një dozë të ulët dhe duke e rritur gradualisht atë sipas nevojës.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles