Përbërësit

 • 2 file mish viçi
 • 50 gr mustardë
 • 150 gr miell
 • 2 vezë
 • 200 gr drithëra
 • 2 decilitra vaj
 • Mëlmesa
 • Për salcë rrike
 • 100 gr gjalpë
 • 2 lugë miell
 • 4 decilitra qumësht
 • 1 lugë ajkë
 • 2 lugë rrikë
 • Mëlmesa

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Filetë e viçit priten në formë medaljonesh, rrihen me çekan druri, u shtohen mëlmesa sipas shijës dhe lyhen me mustardë.

Medaljonet rrotullohen nëpër miell, pastaj në vezë të tundura dhe në fund në drithëra të bluara, medaljonet fërgohen në vaj të nxehtë derisa të skuqen.

Medaljonet e fërguara shërbehen me salcë rrike, për salcë rrike.

Në tenxhere të vogël shkrihet gjalpi, shtohet mielli dhe kaurdiset një minutë, duke përzier vazhdimisht, pastaj derdhet qumështi dhe zihet derisa të fitohet dendësia e dëshiruar.

Nga fundi i zierjës, shtohen rrika dhe mëlmesa sipas shijës, përzihen mirë, kur të ftohet salca, shtohet ajka dhe përzihet.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.