Përbërësit

 • 800 gr file gjeldeti
 • 200 gr kërpudha
 • 200 gr oriz
 • 1 lugë mjaltë
 • 1 konserv ananas
 • 1 kokë qepë
 • 3 decilitra supë pule
 • 3 decilitra ajkë
 • 0,5 decilitra vaj
 • Mëlmesa
 • Biber i zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Filetë e gjeldetit priten në medaljonë shtypen me çekan druri dhe u shtohen mëlmesa sipas shijës, ananasi pritet në katrorë, kërpudhat priten në rriska ndërsa qepa grihen imët.

Medaljonet e përgatitura lyhen me mjaltë dhe fërgohen në vaj të nxehtë nga të gjitha anët, derisa të skuqen. Shtohet ananasi i prerë edhe ai fërgohet pakëz.

Në tigan të veçantë në pak vaj e fërgojmë qepën derisa të bëhet e kristalët pakëz, pastaj vazhdohet me fërgim duke shtuar supë kohë pas kohe, derisa të zbutet orizi dhe ia shtojmë mëlmesat.

Kërpudhat i fërgojmë derisa të zbuten pastaj shtohen mëlmesa sipas shijës, derdhet ajka dhe zihet pakëz, sa të fitohet dendësia e dëshiruar.

Medaljonet e gjeldetit me ananas shërbehen me oriz dhe të gjithave u hedhet përmbi salcë kërpudhash.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.