Mbi të qenit burrë me sklerozë të shumëfishtë

spot_img

Sipas të gjitha llogarive, tre herë më shumë gra janë diagnostikuar me skleroza e shumëfishtë (MS) se meshkujt. Çfarë do të thotë kjo për një burrë me MS?

Vite më parë, më shumë burra se gra u diagnostikuan me MS

Në fund të vitit të kaluar, numri i vlerësuar i njerëzve që jetonin me sklerozë të shumëfishtë në Shtetet e Bashkuara ishte rishikuar lart – nga 400,000 në 1 milion. Figura e vjetër kishte qenë e dyshuar për shumë njerëz që jetonin me këtë sëmundje për dekada. Ndërsa ende një vlerësim (si MS nuk është ende një sëmundje që mjekët duhet të raportojnë te Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve), ka të ngjarë shumë më afër numrit aktual të personat me MS.

Nëse nuk e dimë numrin e saktë, është gjithashtu e vështirë të zbulojmë specifikat që sëmuret me sklerozë të shumëfishtë.

Një gjë që është konstatuar, megjithatë, është se gratë diagnostikohen me MS në një shkallë dy deri tre herë më të lartë se burrat. Megjithatë, nuk ishte gjithmonë kështu. Një shekull më parë, meshkujt u diagnostikuan me këtë sëmundje pothuajse në të njëjtin ritëm sesa femrat, siç diagnostikohen tani femrat mbi meshkujt.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles