MB lehtëson sistemin e saj të udhëtimit

spot_img

Nga ora 4 e mëngjesit të sotëm (e hënë 4 tetor 2021), sistemi i ri i udhëtimit në Mbretërinë e Bashkuar hyn në fuqi me vendet dhe territoret e kategorizuara si të kuqe ose si pjesa tjetër e botës.

sistem i ri i thjeshtuar i udhëtimit do të thotë gjithashtu se pasagjerët e kualifikuar të vaksinuar plotësisht dhe personat nën 18 vjeç të kualifikuar që kthehen nga mbi 50 vende dhe territore jo në listën e kuqemund ta bëjë këtë pa pasur nevojë të kryejë një test para nisjes (PDT), një test i ditës 8 ose hyni në një periudhë 10-ditore të izolimit, duke e bërë më të lehtë për ata që udhëtojnë – qoftë kjo për të parë miqtë dhe familjen, ose në udhëtime pune.

Siç u njoftua muajin e kaluar, rregullat e reja nënkuptojnë gjithashtu se nga më vonë në tetor, pasagjerët e kualifikuar plotësisht të vaksinuar me një vaksinë të miratuar dhe certifikatë të njohur nga një vend që nuk është në listën e kuqe do të mund të zëvendësojnë testin e tyre të ditës 2 me një test më të lirë të rrjedhës anësore. uljen e kostos së testeve pas mbërritjes në Angli. Qeveria synon ta ketë këtë në fuqi kur njerëzit kthehen nga pushimet gjysmë-managementi.

Kushdo që rezulton pozitiv do të duhet të izolohet dhe të marrë një konfirmim PCR test, pa kosto shtesë, i cili do të renditej gjenomikisht për të ndihmuar në identifikimin e varianteve të reja.

Sekretari i Transportit Grant Shapps tha, Ne po përshpejtojmë drejt një të ardhmeje ku udhëtimi vazhdon të rihapet në mënyrë të sigurt dhe mbetet i hapur për mirë, dhe ndryshimet e rregullave të sotme janë një lajm i mirë për familjet, bizneset dhe sektorin e udhëtimeve. Prioriteti ynë mbetet mbrojtja e shëndetit publik, por, me më shumë se 8 në 10 persona tashmë të vaksinuar plotësisht, ne jemi në gjendje t’i ndërmarrim këto hapa për të ulur koston e testimit dhe për të ndihmuar sektorin të vazhdojë rimëkëmbjen e tij.”

Gjithashtu nga sot, personat nën 18 vjeç nga mbi 50 vendet, statusin e vaksinimit të të cilëve MB e njeh nuk do të kenë nevojë të paraqesin një negativ PDT para se të udhëtonte për në Angli. Kjo vlen pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit.

Të gjithë fëmijët nën 11 vjeç, pavarësisht se nga po udhëtojnë, janë tashmë të përjashtuar nga testimi para nisjes për mbërritjen në MB. Nëse fëmijët e moshës 11 vjeç e lart nuk udhëtojnë nga një prej 50 vendeve dhe territoreve ku njihen vaksinat, do t’u kërkohet të ndjekin të njëjtat rregulla si për pasagjerët e pavaksinuar.

Nga sot, ne po zgjerojmë politikën tonë të vaksinimit në 18 vende të tjera, duke përfshirë Emiratet e Bashkuara Arabe, Japoninë dhe Kanadanë. Vaksinat e njohura janë Pfizer BioNTech, Oxford AstraZeneca (përfshirë Covidshield), Moderna dhe Janssen (J&J).

Kjo bazohet në fazën e suksesshme pilot të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar me Evropën dhe SHBA-në, dhe e çon numrin e përgjithshëm të vendeve në fushëveprimin e politikës në mbi 50, me më shumë vende dhe territore që do të shtohen në javët e ardhshme.

Ata që kualifikohen duhet të kenë një dokument nga një autoritet i shëndetit publik në nivel kombëtar ose shtetëror që përfshin informacione të caktuara, duke përfshirë emrin, datën e lindjes dhe detajet e vaksinimit, si të përcaktuara në udhëzimin për GOV.UK.

Qeveria ka thënë se do të marrë një qasje me faza për njohjen e vaksinave të administruara nga vende dhe territore të tjera, duke u mbështetur në suksesin e pilotit me SHBA-në dhe Evropën.

Banorët e vaksinuar plotësisht në vende të tjera që nuk janë ende pjesë e politikës hyrëse, si dhe ata të vaksinuar pjesërisht, do të duhet të bëjnë ende një test para nisjes, PCR teste për ditën 2 dhe ditën e 8 pas mbërritjes, dhe izolohu për 10 ditë, me opsionin e testimit për t’u lëshuar pas 5 ditësh.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar po vazhdon të punojë me partnerët ndërkombëtarë ndërsa ne kërkojmë të zgjerojmë më rregullisht politikën në vende dhe territore të mëtejshme.

Të gjithë të ardhurit do të duhet ende të plotësojnë një formulari i gjetjes së pasagjerëve përpara udhëtimit. Udhëtarët duhet të vazhdojnë të kontrollojnë udhëzimet e udhëtimit GOV.UK duke përfshirë Këshilla për udhëtimet e Zyrës së Jashtme, Komonuelthit dhe Zhvillimit (FCDO). para, gjatë dhe pas udhëtimit për të mbajtur të përditësuar kërkesat e hyrjes dhe për të siguruar përputhjen me rregulloret më të fundit COVID-19 dhe jo-COVID-19 për vendin që vizitohet. Pasagjerët duhet gjithashtu të kontrollojnë me kujdes kushtet e rezervimit përpara se të rezervojnë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles