Malajzia njofton mbërritjet ndërkombëtare të turistëve në 2020

Malajzia regjistroi gjithsej 4,332,722 ardhje turistike ndërkombëtare në vitin 2020, me një rënie prej 83,4% krahasuar me 26,100,784 të regjistruara në vitin 2019.

Malajzia nuk është e vetmja që regjistron rritje negative në numrin e ardhjeve të turistëve. Sipas Organizatës Botërore të Turizmit (UNWTO), Azia dhe Paqësori shënuan një rënie prej 84% të mbërritjeve. Vendet fqinje të Malajzisë ASEAN gjithashtu panë një rënie të ndjeshme të numrit të turistëve, duke përfshirë Tajlandën (-83,2%), Singaporin (-85,7%), Vietnamin (-78,7%) dhe Indonezinë (-75%), sipas të dhënave nga Shoqata e Udhëtimit në Azinë e Paqësorit (PATA) dhe Organizata Kombëtare e Turizmit (NTO).

Të ardhurat turistike të Malajzisë ranë me 85.3% nga 86.14 miliardë RM në 2019 në 12.69 miliardë RM në 2020, me shpenzimet mesatare për frymë të regjistruara në një total prej 2,928 RM, një rënie prej 11,3% nga 3,300 RM në 2019.viti

2019

2020

Rritje

Ardhjet e turistëve

26,100,784

4,332,722

-83.4%

Faturat turistike

86.14 miliardë RM

12.69 miliardë RM

-85.3%

Shpenzimet për frymë

3300 RM

2928 RM

-11.3%

Rritje negative ishte vërejtur për turistët nga çdo treg, përkatësisht tregu i distancave të shkurtra (-83,5%), tregu i distancave të mesme (-84,7%) dhe tregu i distancave të gjata (-79,7%). Rënia masive e ardhjeve ndërkombëtare të turistëve i atribuohet mbylljes së kufijve të Malajzisë që nga 18 marsi 2020 për shkak të përhapjes së pandemisë COVID-19.

Vendet e ASEAN-it ose tregu me distanca të shkurtra mbeten si kontribuesi kryesor i Malajzisë me 68.1% të ardhjeve të turistëve (2,949,363), i ndjekur nga tregu i distancës së mesme me një dominim prej 20,1% të aksioneve, i cili përfshin Azinë Lindore dhe Azinë Jugore (870,314). . Pjesa e tregut për distanca të gjata ishte 11.8%, me 512,484 turistë nga Azia Perëndimore, Lindja e Mesme, Amerika, Oqeania, Evropa dhe Afrika.

Dhjetë ardhjet më të mira të turistëve ndërkombëtarë në Malajzi ishin nga Singapor (1,545,255), Indonezia (711,723), Kinë (405,149), Tajlandë (394,413), Indi (155,883), Brunei (136,020), Korea e jugut (119,750), Japonia (74,383), Australia (72680), dhe Vietnami (64,184).

Në aspektin e përgjithshëm shpenzimet turistikenga erdhën pesë kontribuesit më të mirë Singapori, Indonezia, Kina, India dhe Tajlanda.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles