E vërteta rreth metodave të kontrollit të lindjes të bazuara në ndërgjegjësimin për fertilitetin dhe planifikimin natyror të familjes

Për shumë arsye, disa gra zgjedhin të mos përdorin kontracepsioni me hormone, barriera, apo ndonjë gjë tjetër përveç ndryshimeve natyrore të trupit. Të njohura kolektivisht si metoda të ndërgjegjësimit të familjes (FAM), këto opsione përfshijnë elementë të tillë si gjurmimi i ndryshimeve biologjike të një gruaje gjatë ciklit menstrual, mbështetja në ushqyerjen ekskluzive me gji kur ushqehet një foshnjë dhe përdorimi i një kalendari.

LIDHUR: Opsionet më të mira dhe më të këqija të kontrollit të lindjes

FAM është një opsion kontracepsioni, thonë ekspertët

Opsionet FAM mund të konsiderohen si forma efektive dhe moderne – që do të thotë se ato duhet të përfshihen me llojet e tjera të kontrollit të lindjes në programimin e planifikimit familjar – sipas një studim botuar në numrin 21 mars 2016 të Shëndeti Global: Shkenca dhe Praktika. “The Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) mbështet FAM-et si kontraceptivë modernë sepse këto metoda plotësojnë kriteret për një kontraceptiv modern”, shkruajnë autorët.

Sipas autorëve të studimit, në veçanti, “FAM-të:

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles