Pёrbёrёsit

  • 400 gr makarona spiral
  • 1 qepë
  • 150 gr përshutë
  • 2 lugë vaj
  • 125 mililitra supë
  • 200 ml ajkë
  • 1 tubë fletë qepësh
  • Biber i zi
  • Kripë

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Në një tenxhere të vogël vlohet një sasi e madhe e ujit me kripë dhe në të sipas udhëzimit në paketim, zihen makaronat dhe nuk lihen të zbuten shumë.

Qepa qërrohet dhe grihet imët, përshuta pritet në katrorka, në tenxherën me pak vaj kaurdiset qepa duke e përzier vazhdimisht, sa të skuqet pakëz.

Shtohen katrorkat e përshutës dhe ato kaurdisen pakëz, derdhet supa dhe ajka. Të gjitha përzihen mirë dhe nxehen pakëz, salcës i hedhet kripë dhe biber të zi.

Makaronat kullhen mirë, derdhen në tenxhere dhe përzihen mirë me salcën e përgatitur, fletët e qepëve të reja pastrohen mirë dhe kullohen.

Me gërshërë kuzhine priten imët fletët e qepëve të reja dhe hidhet përmbi makarona, ushqimi shërbehët me sallata të gjelbër.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.çom është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë reçeta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, reçeta këto të çilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin shtepiak.