Lista e përditësuar e kontrollit të shëndetit të zemrës nga Shoqata Amerikane e Zemrës tani përfshin gjumin

Dëshironi të bëni gjithçka në fuqinë tuaj për ta mbajtur zemrën tuaj të shëndetshme? Ju do të duhet të siguroheni që të merrni një gjumë të mirë.

Shoqata Amerikane e Zemrës (AHA) ka shtuar gjumin në listën e saj të kontrollit të shëndetit kardiovaskular, e cila përbëhet nga tetë faktorë që një person mund të modifikojë për të qëndruar i shëndetshëm: dietëushtrimet, përdorimi i duhanit, pesha, kolesterolit, nivelet e sheqerit në gjak, presioni i gjakut dhe tani, gjumi. AHA publikoi të renë listë kontrolli, e quajtur “Life’s Essential 8”, në ditar Qarkullimi më 29 qershor. Lista e vjetër e kontrollit, e krijuar në vitin 2010, njihej si “Life’s Simple 7”.

“Jo vetëm që është shëndeti i gjumit lidhur me gjërat e tjera që luajnë një rol në shëndetin e zemrës, duket se lidhet drejtpërdrejt edhe me vetë shëndetin kardiovaskular”, thotë. Michael Grandner, PhDdrejtor i programit të kërkimit të gjumit dhe shëndetit në Kolegjin e Mjekësisë të Universitetit të Arizonës në Tucson, i cili ndihmoi në hartimin e listës së re të kontrollit AHA.

“Gjumi është i ndryshueshëm dhe studimet tregojnë se ju mund të përmirësoni aspektet e shëndetit të zemrës vetëm duke përmirësuar gjumin”, thotë Dr. Grandner.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles