Ligji “Mos thuaj homoseksual apo trans” i FL: Reagojnë ekspertët e shëndetit mendor

spot_img

Më 28 mars 2022, Guvernatori Ron DeSantis i Floridës nënshkroi në ligj një projekt-ligj që profesionistët dhe avokatët e shëndetit mendor thonë se do të dëmtojë shumë komunitetet LGBTQ+.

Legjislacioni i shtetit të Floridës, i titulluar CS/CS/HB 1557: Të drejtat e prindërve në arsim (i referuar zakonisht si projektligji “Mos thuaj homoseksual apo trans”), ndalon diskutimin në klasë rreth orientimit seksual ose identitetit gjinor në nivele të caktuara të klasave.

Ai gjithashtu kërkon që distriktet shkollore të njoftojnë prindërit për shërbimet e kujdesit shëndetësor për fëmijët e tyre. Kjo do të thotë se ligji mund t’u kërkojë mësuesve që t’i “dalin” studentët e tyre queer dhe trans te kujdestarët e tyre ligjorë – diçka që mund t’i vërë fëmijët në rrezik nëse familja e tyre nuk i pranon ata, sipas një deklarate nga Projekti Trevor, një organizatë jofitimprurëse e fokusuar në parandalimin e vetëvrasjeve LGBTQ+. (Të dhënat e sondazhit nga Projekti Trevor të publikuara në shkurt tregoi se 40 për qind e të rinjve LGBTQ+ që raportuan se ishin dëbuar nga shtëpitë e tyre ose të braktisur thanë se kjo ishte për shkak të identitetit të tyre.)

Gjeorgjia prezantoi legjislacion të ngjashëm në mars, SB 613: Akti i Njerëzimit të Përbashkët në Arsimin Privat. Versioni aktual i projekt-ligjit do të amendojë ligjin e arsimit për të “frenuar diskutimin e papërshtatshëm zhvillimor në klasë për identitetin gjinor dhe orientimin seksual”.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles