Lajmet e Artritit Ju mund të përdorni EULAR 2022

Më 1–4 qershor, EULAR (Aleanca Evropiane e Shoqatave për Reumatologji) mbajti kongresin e saj vjetor për të paraqitur zhvillimet më të fundit në kujdesin reumatologjik. E mbajtur virtualisht dhe në vend në Kopenhagë, EULAR prezantuan panele të fokusuara në përparimet dhe zbulimet në lidhje me artritin reumatoid (RA), artriti idiopatik (JIA) dhe spondilit ankilozant (AS).

“Kongresi EULAR përbëhet nga një rrjet i gjerë mendjesh novatore që punojnë për të ilustruar zbulimet më të fundit shkencore në shkencat klinike, përkthimore dhe themelore, duke diskutuar atë që është e re në sesionet e dedikuara, duke paraqitur të dhëna se si të trajtohen sëmundjet reumatike dhe muskulo-skeletore, duke dhënë pamje në transferimin e rezultateve nga stoli në shtrat, duke treguar aspektet praktike të specialitetit tonë në diskutimet specifike të seminareve, duke ofruar debate dhe, në thelb, duke shfaqur të ardhmen e reumatologjisë,” tha Dr. Annamaria Iagnocco, MD, presidente e EULAR-it, në të fjalët hyrëse.

4 këshilla kryesore rreth sëmundjes reumatike

1. Terapi premtuese për artritin idiopatik të të miturve (JIA)

Cfare ka te re Olumiant (baricitinib) është një frenues selektiv JAK1/2 i miratuar për trajtimin e RA. A gjyqi i fazës 3 të botuar më 23 maj në Analet e Sëmundjeve Reumatike kryer nga hulumtuesit në Universitetin e Bristolit në Angli shikoi sigurinë dhe efikasitetin e këtij ilaçi në pacientët me JIA. Ekipi gjeti prova që baricitinib zvogëloi frekuencën e ndezjes së JIA në pacientët të cilët nuk i ishin përgjigjur mirë ilaçeve konvencionale sintetike (cs) ose biologjike (b) antireumatike që modifikojnë sëmundjen (DMARDs).

Detajet e hulumtimit Pjesëmarrësit ishin 220 pacientë me JIA të moshës mbi 2 vjeç dhe nën 18 vjeç, të cilët nuk ishin përgjigjur mirë në të kaluarën ndaj cs- ose bDMARD. Ata u regjistruan në një studim shumëqendror të tërheqjes së dyfishtë të verbër. Kishte tre pjesë: një vlerësim farmakokinetik/sigurie dy-javor, një hyrje e hapur 12-javore dhe një periudhë 32-javore e tërheqjes së dyfishtë të verbër.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles