Perbersit:

Mish pule(mundet pule e tere,ose pjese te imta si krih p[ule etj)

2 veze

4 luge kos

5-6 luge qumesht

2-3 luge miell

2-3 luge ajke (maze ose hoplla per kuzhine)

1-2 therlpinje hudher

Melmesa(krip,piper izi,vegete)magdanoz

Udhezimet:

Ne nje  ene te thelle qesim pulen  e pastruar dhe ten dare ne pjes ose vetem pjeset e imeta te pules dhe veme te ziejme me 1.5 l uje ne te cilin  kemi vene edhe melmesat

Pasi zien m ishi I pules,lergojme nga ena ku zien mishin,dhe ujin ku eshte zier pula shtojme perzxierjen me hudhren e grire imet,vezet,kosin,qumeshtin,miellin,dhe ajken

Ne supen qe vlone shtojme gradualsiht duke perzier me luge masen dhe lleme te ziej edhe per 4-5 minuta

Sipas deshires pjeset e mishit I kthejm ne ene ku eshte zier supa ose I fergojme vecmas ne nje ene tjeter.

Supa servohet  e nxehte dhe ka nje shije shume te kendshme

(sipas deshires shtojme misra te ziera,magdanoz te grire etj)