Kostoja e barnave të reja mund të mbajë shumë pacientë nga aksesi në barnat thelbësore

Pothuajse gjysma e të gjitha barnave të lëshuara në dy vitet e fundit fillimisht kushtojnë mbi 150,000 dollarë në vit, sipas një studimi nga studiuesit në Shkollën Mjekësore të Harvardit. Studimi, i publikuar në JAMAështë në kohën e duhur: Kongresi po rinovon diskutimet rreth kontrolleve të çmimeve të barnave.

“Çmimet për barnat e markave të sapo tregtuara po rriten dukshëm çdo vit – këto çmime të larta mund të pengojnë pacientët të kenë akses ose të jenë në gjendje të përballojnë medikamentet thelbësore”, thotë një bashkautor i studimit. Benjamin Roma, MDnjë instruktor i mjekësisë në Shkollën Mjekësore të Harvardit dhe një mjek në Brigham and Women’s Hospital në Boston.

Kostoja e lartë e ilaçeve ndikon në shumicën e amerikanëve. Sipas një 2022 Sondazhi i Fondacionit Kaiser Familyrreth 60 përqind e të rriturve marrin të paktën një ilaç me recetë dhe 25 përqind aktualisht marrin 4 ose më shumë medikamente me recetë.

Rreth 3 në 10 njerëz nuk i marrin ilaçet e tyre siç u ka përshkruar mjeku për shkak të kostos së tyre. Kjo mund të përfshijë mosplotësimin fare të recetës, zëvendësimin e një ilaçi jashtë vendit, ndarjen e pilulave në gjysmë ose anashkalimin e dozave.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles