Kombinimi i ri i barnave zgjat jetën për kancerin e pankreasit të vështirë për t’u trajtuar

Shtimi i një medikamenti tjetër në regjimin aktual të trajtimit për një ilaç të rrallë dhe veçanërisht sfidues Kanceri i pankreasit – i quajtur KRAS i tipit të egër – mund të zgjasë jetën, sipas hulumtimit të ri të paraqitur më 3 qershor në Shoqata Amerikane e Onkologjisë Klinike (ASCO) takimi vjetor në Çikago.

Rreth 62,210 njerëz në Shtetet e Bashkuara do të jenë të vlerësuar diagnostikuar me kancer pankreatik kete vit. Shumica e rasteve diagnostikohen në një fazë të avancuar dhe terapitë aktuale çojnë vetëm në një përfitim mesatar të përgjithshëm të mbijetesës prej rreth gjashtë deri në tetë muaj.

Mutacionet në gjenin KRAS ndodhin në mes 70 dhe 90 përqind të adenokarcinomat duktale të pankreasit, nga të cilat KRAS-tipi i egër është një nëntip i veçantë. Shkalla e mbijetesës pesëvjeçare për këtë nëntip është më pak se 10 përqind.

Gjetjet, të krijuara nga një studim i fazës 3 me 92 pacientë në Kinë, zbuluan se pjesëmarrësit që morën nimotuzumab përveç trajtimit standard për sëmundjen, gemcitabine (Gemzar)mbijetoi për 10.9 muaj krahasuar me 8.5 muaj për ata që morën vetëm gemcitabinë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles