Testi i gjakut zvogëloi nevojën për kimioterapi për njerëzit me kancer kolorektal

Një test gjaku që zbulon fragmente mikroskopike të materialit gjenetik të derdhur kur qelizat e kancerit vdesin, i lejoi studiuesit të përcaktojnë se cilët pacientë me fazën 2 kanceri i zorrës së trashë kërkonte kimioterapi pas operacionit dhe e cila mund ta anashkalonte atë, sipas hulumtimit të paraqitur më 4 qershor në vitin 2022 Shoqëria Amerikane e Onkologjisë Klinike takim në Çikago.

Rreth 151.030 raste të reja të kanceri kolorektal pritet të diagnostikohen në Shtetet e Bashkuara në vitin 2022.

Përcaktimi i strategjisë më të mirë pas operacionit për njerëzit me kancer të kolonit dhe rektalit të fazës 2 mbetet një “dilemë klinike”, tha studiuesi kryesor i studimit. Jeanne Tie, MDnjë profesor i asociuar në Institutin e Kërkimeve Mjekësore Walter dhe Eliza Hall dhe Qendrën e Kancerit Peter MacCallum në Victoria, Australi.

Aktualisht, këta pacientë janë zakonisht të përshkruar oksaliplatin (Eloxitan)e ndjekur nga një fluoropyrimidine pas operacionit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles