Kina është ende Tregu Ndërkombëtar i Burimeve të Turizmit Nr. 1 në 2020

Pavarësisht pandemisë, hulumtimet e fundit thonë se Kina do të jetë ende tregu numër një burim për turizmin ndërkombëtar.

Sipas COTRI ANALYTICS, pjesa kërkimore sasiore e Institutit Kërkimor të Turizmit Jashtë Kinës COTRI, Kina do të rimarrë pozicionin e saj kryesor në vitin 2020 me 18 milionë udhëtime ndërkombëtare kineze, shumica e të cilave megjithatë ndodhën në janar, duke përfaqësuar rreth 10% të numrit për vitin 2019.

Udhëtarët nga Kina kontinentale mund të pritet të jenë përgjegjës për më shumë se një milion kalime kufitare, me Rajonin Special Administrativ Macau si destinacion kryesor. Megjithatë, një numër vendesh të tjera në Azi mirëpresin përsëri vizitorët kinezë, duke përfshirë Tajlandën, Laosin, Japoninë, Singaporin dhe të tjerë. Qytetarët kinezë brenda rajonit Shengen në Evropë mund të udhëtojnë gjithashtu midis vendeve evropiane.

Prof. Dr. Wolfgang Georg Arlt, CEO i COTRI tha, “Natyrisht, Kina është ‘më e larta brenda një grupi xhuxhësh’ në këtë zhvillim. Në nëntor 2019, më shumë se dhjetë milionë kinezë udhëtuan jashtë vendit dhe tregjet e tjera burimore gjithashtu dërguan miliona në udhëtime ndërkombëtare biznesi dhe argëtimi. Megjithatë, është e rëndësishme të vërehet se “drita në fund të tunelit” e përmendur shpesh duket shumë si një fanar kinez.

Për vitin 2021, COTRI ANALYTICS parashikon rreth 100 milionë udhëtime ndërkombëtare të qytetarëve kinezë.

Prof. Dr. Arlt tha, “Ka shumë milionë kinezë që presin me padurim për të udhëtuar përsëri jashtë vendit. Me CoViD-19 pothuajse të mposhtur në Azinë Lindore dhe vaksinat që shpresojmë të bëhen të disponueshme brenda disa javësh, ne duhet të shohim një valë udhëtarësh kinezë që nisin Vitin e Ri Kinez duke udhëtuar në Azi dhe pas Pashkëve në Evropë. Do të duhet kohë për të rikthyer në rrugën e duhur regjimet e vizave dhe lidhjet ajrore, kjo është arsyeja pse ne parashikojmë vetëm rreth 100 milionë udhëtime në vitin 2021. Megjithatë, në vitin 2022, ka shumë të ngjarë të shohim një numër të ri rekord udhëtimesh jashtë.

Kina do të rikuperohet më shpejt se tregjet e tjera burimore dhe udhëtarët kinezë do të kërkojnë destinacione të reja, më pak të mbushura me njerëz dhe miqësore që ofrojnë produkte cilësore të përshtatura për kërkesat e tyre specifike, të cilat do të jenë të ndryshme në kohët pas virusit në krahasim me vitet e mëparshme. Destinacionet dhe ofruesit e shërbimeve më mirë të fillojnë tani për t’u përgatitur për këta mysafirë kinezë “të rinj”.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles