Më shumë prova mbështesin agjërimin me ndërprerje për MS

Dy vjet më parë shkrova një artikull për dietat që imitojnë agjërimin dhe skleroza e shumëfishtë (MS). Ekzistojnë disa versione të këtij lloji të dietës; një version popullor kufizon kaloritë në një maksimum prej 500 kalori dy ose tre ditë në javë, dhe pjesa tjetër e javës ngrënia është e pakufizuar.

Gruaja ime, Caryn, dhe unë kishim bërë një version të kësaj si një mjet për të kontrolluar peshën dhe ne e pamë se funksiononte mirë, si për sa i përket rezultatit ashtu edhe komoditetit. Kur disa hulumtimet e hershme bërë në Universitetin e Kalifornisë Jugore zbuloi se dieta ishte e dobishme në modulimin e sistemit imunitar dhe madje dukej se përmirësonte cilësinë e jetës për personat me MSemocionoi shumë njerëz, përfshirë edhe mua.

Kohët e fundit kam lexuar për disa kërkime të reja mbi agjërimi me ndërprerjefaqen e internetit të Shoqatës Kombëtare të Sklerozës së Shumëfishtë. Deri më tani, studiuesit kanë shqyrtuar efektet e agjërimit të ndërprerë te minjtë me një version të miut të MS (i quajtur encefalomieliti eksperimental autoimun ose EAE). Ata tani po nisin një studim të ngjashëm me njerëzit me MS për të parë nëse njerëzit shohin të njëjtat ndryshime që bënin minjtë.

Agjërimi me ndërprerje ndryshon mikrobiomën e zorrëve

I ri studim, i publikuar në qershor 2018 në revistë Metabolizmi i qelizaveduket se tregon në të njëjtin drejtim si kërkimet e mëparshme, dhe ndoshta edhe më tej në rrugë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles