Diabetikët e tipit 2 duhet të jenë më të vetëdijshëm për shenjat dhe rreziqet e hipoglikemisë, kërkojnë mjekët

Edhe pse hipoglikemia, ose sheqeri i ulët në gjak, zakonisht shoqërohet me diabeti i tipit 1problemi mund të përbëjë gjithashtu dëme shëndetësore për njerëzit me diabet të tipit 2 – dhe mjekët dhe pacientët duhet të jenë të vetëdijshëm për këto rreziqe, argumentojnë autorët e një artikulli të ri.

artikulli, i cili u botua në edicionin e marsit 2018 të Journal of Clinical Endokrinology & Metabolism, autorë nga Shoqëria Endokrine dhe Avalere Health, një firmë këshilluese kombëtare e kujdesit shëndetësor me bazë në Uashington, DC, analizuan materiale të ndryshme në lidhje me hipoglikeminë, duke përfshirë 31 artikuj, 20 dokumente udhëzuese klinike dhe më shumë se 50 mjete klinikësh dhe pacientësh. Qëllimi i tyre: të kuptojnë prevalencën e episodeve hipoglikemike tek njerëzit me diabet të tipit 2 dhe pasojat përkatëse shëndetësore.

Ata raportojnë se rastet e rënda të hipoglikemisë çuan në 30,000 vizita në dhomën e urgjencës midis njerëzve me të dyja lloji 1 dhe diabeti i tipit 2 në 2009. Ata gjithashtu raportuan se në vitin 2010, rreth 18 përqind e përfituesve të Medicare që ishin shtruar në spital për shkak të hipoglikemisë u ripranuan brenda 30 ditëve dhe 5 përqind vdiqën brenda asaj periudhe kohore.

“Unë kam qenë një endokrinolog praktikant për 25 vjet dhe jam befasuar nga fakti se sa i madh është ky problem,” thotë. Robert Lash, MDnga Uashingtoni, DC, zyrtari kryesor i çështjeve profesionale dhe klinike të Shoqatës Endokrine dhe autori kryesor i punimit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles