Kalifornia do të rihapet plotësisht nga 15 qershori

spot_img

Teksa janë administruar 20 milionë vaksina dhe shkalla e rasteve dhe shtrimeve në spital me COVID-19 janë stabilizuar, Kalifornia po kërkon të lëvizë përtej Projektit për një Ekonomi më të Sigurt për të rihapur plotësisht ekonominë e saj.

Departamenti i Shëndetit Publik të Kalifornisë njoftoi se më 15 qershor, të gjitha industritë në të gjithë shtetin mund të kthehen në operacionet e zakonshme me masa të përbashkëta për reduktimin e rrezikut, si maskimi dhe vaksinimet.

Shteti do të monitorojë normat e shtrimit në spital, aksesin e vaksinave dhe efikasitetin e vaksinës kundër varianteve me opsionin për të rishikuar datën 15 qershor nëse është e nevojshme.

Më 15 qershor, Kalifornia do të hapë plotësisht ekonominë e saj nëse plotësohen dy kritere:

1. Disponueshmëria e barabartë e vaksinës: Nëse furnizimi i vaksinës është i mjaftueshëm për kalifornianët 16 vjeç e lart që dëshirojnë të vaksinohen. [i]

DHE

2. Barra e ulët e vazhdueshme e sëmundjes: Shtrirjet në spital janë të qëndrueshme dhe të ulëta, dhe konkretisht, shtrimet në spital në mesin e individëve të vaksinuar plotësisht janë të ulëta.

Kur Kalifornia të rihapë plotësisht ekonominë, shteti do të shkojë përtej Projektit për një Ekonomi më të Sigurt. Masat shëndetësore me sens të përbashkët si maskimi do të mbeten në të gjithë shtetin. Kërkesat e verifikimit të testimit ose vaksinimit do të mbeten në mjediset përkatëse. Për më tepër:

 • Të gjithë sektorët e listuar në aktual Aktivitetet e planit dhe grafiku i niveleve të biznesit mund të kthehen në operacionet e zakonshme në përputhje me ETS/Cal OSHA dhe udhëzimet dhe standardet e tjera të agjencisë mbarëkombëtare me kufizime të kufizuara të shëndetit publik, të tilla si maskimi, testimi dhe testimi ose kërkesat e verifikimit të vaksinimit për ngjarje në shkallë të gjerë me rrezik më të lartë. Përveç kësaj, zbatohen kufizimet e mëposhtme (nëpërmjet një urdhri të ngushtë të shëndetit publik):

  • Nëse statusi i testimit ose i vaksinimit nuk verifikohet për të gjithë pjesëmarrësit, konventat do të kufizohen në 5,000 persona deri më 1 tetor.

  • Pjesëmarrësit në konventën ndërkombëtare do të lejohen vetëm nëse janë të vaksinuar plotësisht.

 • Shkollat ​​dhe institucionet e arsimit të lartë duhet të kryejnë mësime me kohë të plotë, personalisht, në përputhje me standardet e përkohshme të urgjencës Cal/OSHA dhe udhëzimet e shëndetit publik.

 • Vendet e punës promovojnë politika që reduktojnë rrezikun, duke përfshirë përmirësimin e ajrosjes së ambienteve të brendshme dhe veshjen e maskave në ambiente të brendshme dhe të tjera me rrezik të lartë, si dhe punën në distancë kur është e mundur pa ndikuar në operacionet e biznesit.

 • Kalifornianët dhe udhëtarët do t’i nënshtrohen çdo kufizimi aktual të udhëtimit CDPH dhe CDC.

Kalifornia do të duhet gjithashtu të ruajë shëndetin publik dhe infrastrukturën mjekësore në këto pesë fusha prioritare:

 1. Vazhdoni të bëni vaksinimet dhe përgatituni për vaksinimin e kalifornianëve nën 16 vjeç. Është thelbësore që vaksinat të mbeten efektive kundër shtameve qarkulluese.

 2. Kryeni monitorim dhe mbikëqyrje të fokusuar në barazi duke ruajtur kapacitetin dhe strategjitë e duhura testuese për zbulimin e hershëm të rasteve, duke përfshirë variantet nëpërmjet sekuencës gjenomike.

 3. Përmbajë përhapjen e sëmundjes përmes hetimit në kohë të rasteve, kontakteve dhe shpërthimeve.

 4. Mbani një plan mbarëkombëtar për të rritur burimet për izolim ose karantinë.

 5. Monitoroni pranimet në spital dhe mbani pajisjet e duhura mbrojtëse personale (PPE) dhe kapacitetin e rritjes së kujdesit shëndetësor që mund të mobilizohen lehtësisht.

Kalimi nga Blueprint

Strategjia jonë është të përdorim leva dhe stimuj të ndryshëm për të rritur mbrojtjen e kalifornianëve dhe për të nxitur vaksinimin për të na çuar drejt imunitetit të komunitetit. Që nga marsi, ne kemi përshtatur Planin për të njohur rolin e vaksinave në reduktimin e transmetimit. Këto strategji përfshijnë:

 • Rihapja dhe zgjerimi i kapaciteteve të sektorëve të jashtëm

 • Shtimi i standardeve të barazisë së vaksinës për të rregulluar pragjet e normës së rasteve për nivelet e projektit

 • Lejimi i rritjes së kapacitetit ose numrit të personave të lejuar, duke përfshirë ambientet e brendshme, me dëshmi të testimit ose vaksinimit

 • Zhvillimi i udhëzimeve ose standardeve minimale për të siguruar barazinë, privatësinë dhe praktikat etike janë integrale në vendosjen e metodave të verifikimit të vaksinimit dhe testimit

 • Duke u fokusuar në shpërndarjen e kapitalit dhe planet e zbatimit për të përmirësuar mbulimin e vaksinimit në komunitetet tona më pak të favorizuara dhe më të goditura

Përpjekjet që kanë bërë kalifornianët deri më sot na kanë lejuar të rihapemi plotësisht në mënyrë të sigurt, në mënyrë që të mund të lëvizim përtej Projektit.

[i] Furnizimi me vaksinë është i mjaftueshëm për individët e kualifikuar që duan një vaksinë për të marrë një takim për të marrë vaksinën brenda 2 javësh.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles