Italia heq kufizimet e udhëtimit për Covid-19

spot_img

Milano

Italia nuk do t’u kërkojë më njerëzve që vijnë nga jashtë një certifikatë COVID-19 nga e mërkura.

Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza tha në një deklaratë se nuk do të rinovojë një dekret që prezantoi kërkesën, e cila skadon më 31 maj.

Ministri i Turizmit Massimo Garavaglia e përshëndeti masën si një vendim “shumë pozitiv dhe në kohë” që do t’u ofrojë të huajve një arsye tjetër për të vizituar Italinë gjatë verës.

Në përputhje me kolegët evropianë, qeveria italiane ka lehtësuar rregullat e COVID-19 në javët dhe muajt e fundit.

kërkesë përdorimi i maskave FFp2 mbetet për:

  • aeroplanët e përdorur për shërbimet e transportit komercial të pasagjerëve
  • anijet dhe tragetet që përdoren për shërbimet e transportit ndërrajonal
  • trenat që përdoren në shërbimet e transportit hekurudhor të pasagjerëve ndër-rajonal, ndërqytetës, natën ndërqytetëse dhe me shpejtësi të lartë
  • autobusët e përdorur për shërbimet e transportit të pasagjerëve, me ofertë të padiferencuar, të kryera në rrugë në mënyrë të vazhdueshme ose periodike në një rrugë që lidh më shumë se dy rajone dhe me linja, orare, frekuenca dhe çmime të paracaktuara
  • autobusë që përdoren për shërbime me qira me shofer
  • mjetet e përdorura në shërbimet e transportit publik lokal ose rajonal
  • mjetet e transportit shkollor të dedikuar për nxënësit e shkollave fillore, të mesme të ulëta dhe të mesme
  • shfaqje të hapura për publikun që zhvillohen në ambiente të mbyllura në teatro, salla koncertesh, teatro filmash, ambiente të muzikës live dhe argëtuese dhe ambiente të tjera të asimiluara, si dhe ngjarje sportive dhe gara që zhvillohen në ambiente të mbyllura.

Veshja e pajisjeve mbrojtëse të frymëmarrjes është gjithashtu të detyrueshme për punëtorët, përdoruesit dhe vizitorët në objektet shëndetësore, sociale dhe shëndetësore, duke përfshirë ambientet e mikpritjes dhe të kujdesit afatgjatë, objektet e jetesës së asistuar (RSA), bujtinat, objektet rehabilituese, objektet rezidenciale për të moshuarit, duke përfshirë ata që nuk janë të vetë-mjaftueshëm .

Rregulli i maskës së fytyrës skadon më 15 qershor dhe është e paqartë nëse do të zgjatet.

Italia ka raportuar afro 17.4 milionë infeksione me koronavirus dhe më shumë se 166,000 vdekje deri më sot, por numrat kanë rënë ndjeshëm kohët e fundit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles