Intimiteti seksual me një partner HIV pozitiv

Kur një person në çift diagnostikohet me virus mungesës së imunitetit njerëzorose HIV, ka një efekt të rëndësishëm në marrëdhënien romantike të çiftit – ka gjithmonë një shans që personi i infektuar të transmetojë HIV te partneri i tij ose i saj.

Mundësia më e rrezikshme për transmetimin e HIV ndodh kur një partner është i infektuar, por nuk e di këtë, thotë Marilyn Henderson, BSN, RN, drejtoreshë e departamentit të shkencës në Institutin Mjekësor për Shëndetin Seksual në Austin, Teksas.

Nëse jeni HIV pozitiv, mund të ndihmoni të mbroni partnerin tuaj nga infektimi, ndërkohë që vazhdoni të ruani një marrëdhënie të ngushtë, duke vendosur praktika seksuale të zgjuara dhe më të sigurta. Dhe me masat e duhura paraprake, edhe ato lidhjet më intime – ngjizja e një fëmije së bashku – mund të realizohen me siguri.

Cilat janë shanset për të marrë HIV përmes marrëdhënieve anale ose vaginale?

Një mënyrë për të adresuar ankthin për infektimin e një partneri është të kuptoni nivelin e saktë të rrezikut të përfshirë me lloje të ndryshme të aktivitetit seksual. Në mesin e heteroseksualëve, marrëdhëniet vaginale janë një rrugë e zakonshme e transmetimit të HIV-it, me gruan në rrezik më të madh për infeksion HIV sesa burri. Henderson thotë: “Rreziku për infeksion për femrat është rreth dyfishi i partnerit mashkull.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles