Greqia është gati të mirëpresë përsëri udhëtarët

Greqia është gati të mirëpresë edhe një herë botën, thotë Ministria e Jashtme e vendit. Vendi njoftoi një plan udhëtimi trefazor.

Faza e parë, e cila është deri më 15 qershor, lejon fluturimet ndërkombëtare vetëm në aeroportin e Athinës. Të gjithë vizitorët testohen pas mbërritjes dhe u kërkohet të qëndrojnë gjatë natës në një hotel të caktuar. Nëse testi rezulton negativ, atëherë pasagjeri vetëkarantinohet për 7 ditë. Nëse testi rezulton pozitiv, pasagjeri vendoset në karantinë nën mbikëqyrje për 14 ditë.

Faza e dytë, e cila është nga 15 qershori deri më 30 qershor, lejon fluturimet ndërkombëtare në aeroportet e Athinës dhe Selanikut. Nëse udhëtimi juaj ka origjinën nga një aeroport, jo në listën e zonave të prekura të EASAatëherë i nënshtroheni vetëm testeve të rastësishme pas mbërritjes.

Nëse e keni origjinën nga një aeroport në listën e zonave të prekura nga EASA, atëherë do të testoheni pas mbërritjes. Kërkohet një natë në një hotel të caktuar. Nëse testi është negativ, atëherë pasagjeri vetëkarantinohet për 7 ditë. Nëse testi rezulton pozitiv, pasagjeri vendoset në karantinë nën mbikëqyrje për 14 ditë.

Faza e tretë është 1 korriku e në vazhdim. Të gjitha fluturimet ndërkombëtare lejohen në të gjitha aeroportet në Greqi. Vizitorët i nënshtrohen testeve të rastësishme pas mbërritjes.
Kufizimet shtesë në lidhje me disa vende do të njoftohen në një datë të mëvonshme.

Prej 15 qershorit do të lejohen mbërritjet në kufirin tokësor nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria. Vizitorët do t’i nënshtrohen testeve të rastësishme pas mbërritjes.
Mbërritjet nga deti do të lejohen që nga 1 korriku. Vizitorët do t’i nënshtrohen testeve të rastësishme pas mbërritjes. Greqia në çdo fazë ruan të drejtën për të modifikuar ndonjë nga sa më sipër në dritën e ndryshimit të rrethanave.

Moutopoulos Olivier, CEO i Tragete në Greqi, tha, “Sot ka shërbime tragetesh midis ishujve grekë. Që nga 25 maji, tashmë lejohet të shkojnë në ishuj për qytetarët grekë”.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles