Bahamas do të mirëpresë udhëtarët ndërkombëtarë nga 1 korriku

Ministria e Turizmit dhe Aviacionit të Bahamas po planifikon të rihapë kufijtë e vendit dhe sektorin e turizmit, si dhe rifillimin e udhëtimeve tregtare ndërkombëtare duke filluar nga 1 korriku 2020.

Një “Plani i gatishmërisë dhe rimëkëmbjes së turizmit” do të përdoret si një udhëzues i miratuar, gjithëpërfshirës i protokollit të shëndetit dhe sigurisë që do të ndiqet vazhdimisht në të gjithë vendin.

Nga procedurat që kanë të bëjnë me hyrjen dhe largimin nga Bahamas nëpërmjet aeroporteve dhe porteve detare, te një program certifikimi Clean & Prishtine i zbatuar nëpër hotele, restorante dhe entitete të tjera turistike që përballen me konsumatorët dhe pika kontakti, plani përshkruan protokolle të gjera të shëndetit dhe sigurisë që do të zbatohen në të gjithë vendin. Bahamas për të zbutur rreziqet për të gjithë vizitorët dhe banorët njësoj.

“Prioriteti ynë kryesor ka dhe do të jetë gjithmonë angazhimi ynë për shëndetin dhe mirëqenien e banorëve dhe vizitorëve tanë,” tha Drejtori i Përgjithshëm i Ministrisë së Turizmit dhe Aviacionit të Bahamas, Joy Jibrilu. “Duhet të kujtojmë se po jetojmë në një normalitet të ri pas COVID-19 dhe shumë do të ndryshojnë në sektorin e turizmit. Ne po i kushtojmë një theks edhe më të madh për t’u siguruar që Bahamas të jetë i sigurt dhe i pastër për të gjithë, dhe mezi presim t’u ofrojmë edhe një herë udhëtarëve përvojën tropikale për të cilën njihen ishujt tanë.”

Një qasje me faza

Ekonomia e varur nga turizmi i Bahamas do të kthehet gradualisht në internet, duke ndjekur një qasje strategjike, me faza që siguron që protokollet kritike të shëndetit dhe sigurisë po respektohen dhe se sektori i shëndetësisë mbetet i pajisur mirë dhe i gatshëm të përgjigjet sipas nevojës.

1) Faza 1duke filluar nga 15 qershori, do të lejojë që anijet ndërkombëtare, jahterët dhe aviacioni privat të kthehen në destinacion.

 • Këto grupe më të vogla të interesit të veçantë do të lejojnë një segment më të kontrolluar të testojë masat e reja të vendit.

Gjithashtu, gjatë kësaj faze, linjat ajrore komerciale do të lejohen të sjellin qytetarë Bahamianë, banorë të ligjshëm, pronarë shtëpish që kualifikohen për qëndrim të përhershëm ekonomik, ose anëtarë të afërt të familjes ose të tjerë të rëndësishëm të ndonjë prej këtyre grupeve.

 • Të gjithë personat e kthyer do të vazhdojnë të regjistrohen në një ambasadë ose konsullatë të Bahamas dhe të marrin një test për COVID-19 me një rezultat negativ.
 • Parashikohet që gjatë kësaj periudhe kohore të ketë një orar të reduktuar fluturimi pasi linjat ajrore fillojnë të shtojnë Bahamas në oraret e tyre edhe një herë.

Për më tepër, gjatë Fazës 1 hotelet do të rihapen që stafi të kthehet në punë dhe do të vendosin të gjitha masat e nevojshme për të siguruar që ata të jenë gati për të mirëpritur mysafirët në fillimin e Fazës 2.

2) Faza 2duke filluar nga 1 korriku, lejon rifillimin e udhëtimeve ndërkombëtare, duke përfshirë:

 • Linja ajrore komerciale, ndërkombëtare dhe vendase
 • Hotele dhe shtëpi me qira për pushime, duke përfshirë Airbnb dhe HomeAway
 • Transporti duke filluar nga taksitë deri tek autobusët dhe autobusët

Koha e fazave dhe sektorëve të tjerë do të shpallet së shpejti.

Çfarë duhet të presin udhëtarët

Udhëtarët duhet të presin që të ndjekin “Fushatën e Udhëtarit të Shëndetshëm” të Bahamas që inkurajon vizitorët dhe banorët të vazhdojnë të praktikojnë masat e distancimit social, të lajnë rregullisht duart ose të përdorin dezinfektues duarsh dhe të paketojnë PPE të përshtatshme si maska ​​​​për fytyrën, ashtu si do të bënin rrobat e tyre të banjës dhe krem kundër diellit.

Në aeroporte dhe porte detare, kontrollet e temperaturës për të gjithë vizitorët që vijnë do të kryhen nga personeli i kujdesit shëndetësor. Udhëtarëve do t’u kërkohet të mbajnë një maskë për fytyrën në çdo situatë kur është e nevojshme të zbatohen udhëzimet e distancës fizike, të tilla si kur hyjnë dhe kalojnë tranzit në terminalet ajrore dhe detare, gjatë lundrimit në kontrollet e sigurisë dhe doganave dhe në marrjen e bagazheve. Gjatë nisjes, fluturimet do të planifikohen në çdo portë tjetër për të siguruar sa më shumë distancë ndërmjet fluturimeve të jetë e mundur dhe do të sigurohet më shumë kohë për hipjen për të siguruar që të ruhet distanca fizike.

Përveç kësaj, disa procedura të reja do të jenë të pranishme gjatë gjithë përvojës në ishull, duke përfshirë:

Akomodimet:

 • Hotelet, vendpushimet dhe shtëpitë me qira për pushime do të zbatojnë protokolle të gjera të shëndetit dhe sigurisë si pastrimi i përmirësuar për dhomat e miqve, hapësirat publike, zonat me pika të larta kontakti në një orar të shpeshtë dhe të rregulluar
 • Dezinfektues duarsh dhe peceta dezinfektuese do të jenë lehtësisht të disponueshme nëpër prona
 • Monitorimi shëndetësor i punonjësve dhe pikat e kontrollit të temperaturës do të zbatohen
 • Një numër i kufizuar mysafirësh do të lejohen në ashensorë në të njëjtën kohë
 • Literatura e panevojshme në dhomat e miqve do të eliminohet

Taksitë dhe makinat e pavarura:

 • Pasagjerët dhe shoferët duhet të mbajnë maska ​​​​për fytyrën gjatë gjithë udhëtimit të tyre.
 • Automjetet duhet të zvogëlojnë numrin maksimal të njerëzve me 50% (sedanët mund të transportojnë deri në dy persona dhe SUV-të deri në katër persona) dhe pasagjerët nuk duhet të hipin në sediljen e përparme.

Ekskursione, turne, atraksione lokale dhe pazar:

 • Bizneset duhet të vendosin një numër maksimal të ftuarish dhe të kufizojnë kohëzgjatjen e çdo vizite të ftuar për të lejuar distancimin social.
 • Kur është e mundur, të ftuarit do të inkurajohen të përdorin pajisje personale (të tilla si pajisje për snorkeling) dhe bizneset do të kenë artikuj të disponueshëm për blerje.
 • Mysafirët nuk do të lejohen të prekin produktet, përveç nëse me qëllimin për të blerë dhe do të inkurajohen shitjet pa para.
 • Karriget e plazhit duhet të rregullohen për të lejuar distancën sociale prej gjashtë këmbësh midis njësive familjare.
 • Duhet të krijohet, rishikohet dhe mirëmbahet një orar dhe listë kontrolli e rregullt e pastrimit.

Operacionet e anijeve dhe trageteve

 • Stafi duhet të mbajë një maskë fytyre kundër ujit ose të shkallës detare gjatë të gjitha ndërveprimeve me pasagjerët dhe kur masat e tjera të distancës sociale janë të vështira për t’u mbajtur.
 • Një numër maksimal i pasagjerëve të lejuar në bord do të reduktohet me 50% dhe mund të caktohen vendet e pasagjerit për të siguruar distancën e duhur.
 • Dezinfektimi i anijes duhet të bëhet përpara se çdo pasagjer të hipë në anije dhe midis të gjitha shkëmbimeve të pasagjerëve. Të gjitha sipërfaqet me prekje të lartë duhet të pastrohen vazhdimisht dhe vazhdimisht gjatë kalimit dhe në fund të çdo dite.

Restorante, Shërbime Ushqimore dhe Pijesh

 • Bufetë do të ndërpriten deri në një njoftim të dytë. Të gjitha vaktet duhet të jenë të vetme ose të parapaketuara.
 • Bizneset duhet të përdorin menytë e disponueshme ose oferta në monitorë ose tabela statike të ekranit.
 • Stafi duhet të mbajë PPE (maska ​​dhe doreza të disponueshme).

Rihapja e kufijve do të vazhdojë të monitorohet dhe udhëhiqet nga qeveria e Bahamas dhe zyrtarët shëndetësorë. Datat mund të ndryshojnë bazuar në tendencat e COVID-19, nëse ka një përkeqësim të përmirësimit ose nëse qeveria dhe organizatat shëndetësore i konsiderojnë këto faza të pasigurta për banorët ose vizitorët.

Ministria e Turizmit dhe Aviacionit të Bahamas beson se është një kërkesë bazë absolute që konsumatorët të kenë një nivel rehatie që Bahamas të jetë një destinacion i sigurt dhe i shëndetshëm për t’u vizituar dhe qëllimi përfundimtar është që kjo të mbetet kështu.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles