Gjeni burime të besueshme për abortin, kontracepsionin urgjent dhe kontrollin e lindjes

Gjykata e Lartë ka rrëzuar Roe kundër Wade, duke eliminuar të drejtën kushtetuese për abortin dhe duke u dhënë shteteve individuale agjenci për të ligjësuar aksesin për abortin. Njerëzit kanë gjetur mënyra për t’i dhënë fund shtatzënive të padëshiruara dhe të pasigurta për aq kohë sa njerëzit kanë mbetur shtatzënë.

Më shumë se 850,000 aborte kryhen çdo vit në Shtetet e Bashkuara, sipas Instituti Guttmacher. Ndërsa shumë shtete do të kufizojnë aksesin e abortit, njerëzit kudo do të vazhdojnë të bëjnë abort – është një çështje se sa i sigurt dhe i shtrenjtë do të jetë.

Shteti juaj mund të ketë ndryshuar ligjet e tij për abortin dhe informacioni rreth abortit mund të jetë më pak i fortë dhe më i vështirë për t’u gjetur. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shkoni te burime të besueshme informacioni.

Besoni rrjeteve ekzistuese të kujdesit shëndetësor për abortin

Si pasojë e Kaprolli, shumë njerëzve u përmbytën burimet e tyre në mediat sociale me njerëz që vullnetarisht ua jepnin shtëpitë dhe automjetet e tyre njerëzve që kërkonin abort, të cilët tani do ta kishin më të vështirë ta bënin atë. Shumica e këtyre njerëzve kanë qëllime të mira, por është e vështirë t’i verifikosh. Nëse nuk njihni dikë personalisht, është më mirë t’u besoni rrjeteve ekzistuese të abortit sesa të pranoni ndihmë nga një i huaj ose të ndiqni këshillat DIY në TikTok, siç mbulohet nga Nju Jork revistë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles