FSHATI RADOMIRË

spot_img

FSHATI RADOMIRË

Fshati Radomirë ka një shtrirje të konsiderueshme, kjo gjë e bën të jetë pjesë e katër monumenteve të natyrës.

Fshati Radomirë kufizohet nga dy fshatra të tjerë dhe nga pjesa e kufirit me Maqedoninë

– Ka një popullsi prej 450 banorësh dhe 100 familje.

Fshati ështe pjesë e një prej shtigjeve hiking më të gjatë e të rëndësishëm përgjatë vargmalit Deshat_Korab, i cili fillon nga Maqellara e në dalje të Kalasë së Dodës në te cilin gjenden: burime të larmishme natyrore;male, bjeshkë, burime ujore ku njeri nga ata është i përdorshëm për vetitë kurative, kanione, shpella, përrenj me ujë të bollshëm e të kulluar, kullota të gjera me bare të freskët në ¾ e vitit.

Një shteg tjetër turistik që lidhet me shtegun kryesor vjen nga qyteti i Peshkopisë dhe përshkon disa fshatra para se të arrije në Tejse.

Ky shteg mendohet të jetë pjesë e rrugës së vjetër e shumë të njohur atë të Egnatias që në vazhdim të conte deri në Prizren.

Gjatë dimrit fshati qëndron i mbuluar me dëborë për javë me rradhë gjë e cila bën të mundur përdorimin e shpateve për skijim.

Në këtë fshat ka tre bujtina .

Gjatë verës jo shumë larg fshatit e pranë Liqenit të Zi ngrihen kampingje ku realizohen aktivitete javore nga grupe të rinjsh e turistësh.

Fshati ka shtëpi të ndertuara me gurë dhe të mbuluara me rasa, rrugë të shtruara me kalldrëm e të mirëmbajtura.

Banorët e kësaj zone karakterizohen nga veshjet e vecanta që përdorin, duke mos e humbur traditën

Si të arrish në Radomir

•Largesia:Tiranë-Radomirë, largësia 217 km
• Koha: 5 orë

Çfarë të shohësh

• Gropa e Panairit (monument)
• Liqeni i Zi (mbi Radomirë)
• Gëlqerore të Paleozoikut
• Shkëmbinj prej gipsi
• Përroi i Veleshices
• Përroi i Gramës
• Cirqe të shumta akullnajor

Evente dhe Festa

• Festa e Bjeshkës
• Festat Fetare

Cfarë të bësh dhe si të argëtohesh

• Hiking
• Mbledhja e bimëve medicinale
• Trekking
• Zhvillohet pak vrojtimi i shpendëve dhe kafshëve
• Shëtitje me kuaj
• Ka potencial për ski

Ku mund të qëndrosh:

• Një Hotel
• Akomodimi mund të bëhet në tre Bujtinat e fshatit ku, turistët do të provojnë një ekperiencë të re

Ku mund të drekosh

• Në Hotelin ku qëndrohet
• Bujtinat e fshati ofrojnë gatimet tradicionle dhe të vecanta.

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles