FSHATI BOROVË

spot_img

FSHATI BOROVË

Fshati Borovë ka përafërsisht 550 banorë dhe është pjesë e Njësisë Administrative të Bashkisë së Ersekës.

Fshati Borovë shtrihet përgjatë aksit nacional Ersekë-Leskovik, rreth 5 km larg nga qytetit i Ersekës dhe 216 km larg Tiranës.

Ky fshat ka një simbol historik të rezistencës kombëtare kundër pushtuesve të huaj.

Disa nga atraksionet kryesore të zonës janë: memoriali i 107 dëshmorëve të Borovës, më datë 6 korrik është një festë me nder të dëshmorëve; muzeu memorial; urë e vjetër e gurit, e cila ndodhet në të ashtuquajturën Mulliri i Totës; dhe peisazhi natyror Skerka.

Aktiviteti kryesor ekonomik është bujqësia, tregtia e mishit, përpunimi i qumështit dhe tregtimi i nënprodukteve të qumështit.

Vreshtaria është gjithashtu një traditë, vreshtaria zë sipërfaqen të konsiderueshme.

Ka gjithashtu, potencial zhvillimi për Agro-Turizmin.

Prodhimet lokale te fshatit jane :

•Prodhimi i pijeve karakteristike të zonës (raki, verë, musht)

•Përpunimi i qumështit dhe mishit

Aktivitete që zhvillohen ne kete fshat jane :

•Mbarështimi i gjedhëve
•Vreshtaria
•Mbledhje bimësh medicinale
•Shëtitje me kuaj

Evente dhe Festa

•Festa Martirët e Borovës, me pjesmarrjen e delegacionit Gjerman si dhe personazhe politike dhe publike
•Festa e Shën Marisë (15 Gusht)

Infrastruktura turistike

• Tabela në hyrje të fshatit. Mungon sinjalistika në vijimësi. Nuk ka pika informacioni

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles