FSHATI RABDISHT

spot_img

Fshati Rabdisht

Fshati Rabdisht shtrihet në pjesën lindore të Bashkise Diber, 10 km në jug të malit të Korabit si dhe rrëzë vargmalit të Deshatit, me nje siperfaqe prej rreth 65,5 km².

Fshati Rabdisht ka një popullsi  prej rreth 540  banorësh.

Fshati karakterizohet nga një  reliev tipik malor.

Mbi fshat shtrihet Bjeshka e Rabdishtit .

Fshati është pjesë e parkut natyror Korab-Koritnik (zonë e mbrojtur e kategorisë IV).

Nga pikëpamja arkitekturore fshati Rabdisht është një fshat tipik malor me ndërtesa guri të ndërtuara me teknikat tradicionale.

Numërohen mbi 70 shtëpi guri një deri ne tre kate të lidhura mes tyre me rrugica me kalldrëm.

Zona ku shtrihet fshati Rabdisht mbart potenciale të mëdha të lidhura me trashëgiminë kulturore dhe natyrore.

Si të arrish në Rabdisht

• Largesia: Rabdisht –Tirane 187 km
• Koha: 4 ore e 10 min.

Çfarë të shohësh

• Lugina e Përroit të Banjave
• Mali i Deshatit
• Përroi i Peshkopisë
• Mali i Skertecit
• Qyteza e Bellovës
• Llixhat
• Speciet e florës dhe faunës
• Kompleksi Balnear i Peshkopisë

Evente dhe Festa

• Festa pagane e ditës së verës
• Festa e shën-gjergjit.

Cfarë të bësh dhe si të argëtohesh

• Ngjitje në mal
• Eksplorimin e natyrës së veçante malore
• Vrojtimi i shpendëve dhe kafshëve
• Mbledhja e bimëve medicinale
• Shëtitje me kuaj

Ku mund të qëndrosh:

• Dy bujtina
• Një kamping
• Shtëpitë e banorëve vendas

Ku mund të drekosh

• Tek dy bujtinat e zonës

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles