FSHATI MJEDË

spot_img

Fshati Mjedë

Fshati Mjedë kufizohet në veri me lumin Drini, në lindje me Vaun e Dejës, në jug me fshatin Naraç, në perëndim me fshatin Shelqet.

Fshati Mjedë ka pozicion të volitshëm në kryqëzim të dy akseve të rëndësishme të veriut dhe ka në territorin e vet afërsi me hekurudhën.

Mjedisi i ketij fshati eshte relativisht i pastër, pasi nuk zhvillohet industri e rëndë që të krijojë impakt të përhershëm në mjedis.

Fshati përbëhet nga sipërfaqe relativisht e madhe e tokës bujqësore, si dhe zona urbane e këtij fshati është kompakte.

Si të arrish në Mjedë

• Shkodër – Pukë (32 km)
Tiranë – Shkodër (98km)
Aksesi i ketij fshati shtrihet në linjën e rrugës automobilistike nacionle Shkodër- Pukë, Shkodër-Vau Dejës, Koman.

Çfarë të shohësh

• Shtëpia muze e Jerajve
• Shtëpia e Hasan Metit

Ku mund të drekosh

• Fshati bazohet në kultivimin e produkteve autoktone të zonës si mishi,produket e qumështit (baxhot) dhe nënproduketet e tij (djathi, gjiza, gjalpi), perimet e zonës.Po ashtu shërbimet që ofrohen bazohen në produkte vendase.

Si të argëtohesh

• Piknik
• Shëtitje dhe vizitë atraksioneve kulturore të zonës

Ku mund të qëndrosh

Fshati Mjedë vizitohet nga turistë ditore të cilët bëjnë vizita disa orëshe në zonën përreth.Akomodimi në strukturat pritëse bëhet në fshatin më të afërt.

Kontakte

• Tourist Info Point-Shkodra
Rruga Teuta
E-mail: turizmi@

bashkiashkoder.gov.al

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles