FSHATI KUKËL

spot_img

Fshati Kukël

Fshati Kukël kufizohet në veri me fshatin Gramsh të Lezhës, në lindje me fshatin Zojz të Lezhës, në jug me malin e Kakarriqit dhe në perëndim me fshatin Barbullush.

Fshati Kukël ka nje mjedis  relativisht te pastër, pasi nuk zhvillohet industri e rëndë që të krijojë impakt të përhershëm në mjedis.

Natyra e këtij fshati përbëhet nga sipërfaqja mesatare e tokës bujqësore, si dhe zona urbane e këtij fshati është kompakte dhe e ngritur si reliev nga fusha.

Si të arrish në FSHATIN KUKËL

Transferime me mjetin tuaj apo me automjete me qera.
Aksesi i këtij fshati shtrihet në linjën e rrugës automobilistike sekondare:
Shkodër- Lezhë
Ka akses me fshatrat e tjera të zhvilluar përreth si Barbullushi

Çfarë të shohësh

• Shtëpia Muze e Ate Ndre Mjedës
• Kisha Ndre Mjeda
• Kisha e Shën Shtjefnit
• Tavolina e punës së Ate Ndre Mjedës

Ku mund të drekosh

•Produket vendase bujqësore dhe blegtorale, si dhe produktet e qumështit të dhive dhe nënproduketet e tij,janë disa nga shërbimet që ofrohen në këtë fshat duke mundësur kështu promovimin e këtyre produketeve përmes lokaleve dhe kampingjeve që mund të ngrihen në këtë zonë.

Si të argëtohesh

•Piknik
•Kamping
•Shëtitje dhe marshime

Ku mund të qëndrosh

•Guest houses-të cilat u mundësojnë turisteve akomodimin e tyre
•Kampingje

  • Të tjera rreth fshatit Kukël:

Ndre Mjeda njihet si poet, rilindas, filozof, klerik, studiues por gjithë këtë veprimtari, ai e zhvilloi në shtëpinë, tashmë muze,në fshatin Kukël. Këtë shtëpi, Mjeda e ndërtoi në vitin 1907, ndërsa kishën në vitin 1913, me një stil neoklasik të projektuar nga vetë ai.

 

  • Kontakte:

    Tourist Info Point-Shkodra

Rruga Teuta

E-mail: turizmi@bashkiashkoder.gov.al

 

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles