FSHATI FISHTE

spot_img

Fshati Fishtë

Fshati Fishtë është pjesë e Zadrimës e cila është e pasur me një histori kulturore.  Kjo njësi ka sipërfaqe pyjore rreth 1656 ha, dhe keto pyje përbëhen nga lisa, shkoza, frashër dhe dellënja.

Gjithashtu ka një sipërfaqe rreth 4235.4 ha, drithëra buke, forogjene, bishtajore, vreshta, pemtari etj .

Fshati Fishtë është pjesë e Zadrimës e cila është e pasur me një histori kulturore.

Përpjekjet për mbrojtjen e kulturës, gjuhës dhe besimit u ngritën në një rang më lart me mbajtjen e disa kuvendeve në këtë zonë

Këngët e Zadrimës janë një pjesë e rëndësishme e muzikës folkloristike të kombit tonë dhe gjithashtu zakonet dhe veshjet tradicionale shumëngjyrëshe zadrimore janë një pasuri më vetë për etnografinë shqiptare.

Si të arrish në Fishte

• Përshkrohet nga rruga nacionale Lezhë – Vau Dejes dhe lidhet edhe me Autostradën Lezhë-Shkodër.
Largësia nga Tirana në Lezhë 53 km Largësia Lezhë-Fishtë 20 km

Çfarë të shohësh

• Kisha e Fishtës
• 2 rezervuar artficiale
• Kroi Katrosh
• Kroi i Fushmollës
• Maja e Kreshtës

Ku mund të drekosh

• “Mrizi i Zanave”
• “Oazi i Fishtës”
• “Ylli i Dritës”
• Kantina e verës “Kallmet”

Si të argëtohesh

•Sporte të veçanta: Gara dhe shëtitje në kuaj, biçikleta
•Kampingje gjatë stinës së verës
•Shëtitje në shtigjet malore të zonës, hiking,trekking
•Ski në morenat akullnajore
•Ushtrimi i sportit të gjuetisë

Ku mund të qëndrosh

•Në hotelet që ndodhen në qytetin e Lezhës, 20 min larg

Evente

• 28 Dhjetor zhvillohet panairi I gjelit të detit. Traditë e banorëve të zonës së Fishtës, e cila mbledh fermerët e zonës që mbarështojnë gjelin e detit. Zhvillohet panairi për promovimin e tyre dhe u sjell në vëmendje qytetarëve që të konsumojnë shëndetshëm dhe bio

        Te tjera rreth:

  • Një ndër potencialet konkuruese në këtë zonë është zhvillimi i ofrimit të ushqimit slow food.
  • “Mrizi i Zanave” është restorant dhe qendër agroturizmi, i cili është një vend ku rendin turistë e qytetarë nga e gjithë Shqipëria, madje edhe nga Kosova, si edhe të huaj dhe diplomatë.
  • Një vend i mahnitshëm, por mbi të gjitha me gatime nga më të mirat. Me një kulturë shërbimi jashtëzakonisht cilësore.
  • Gjithashtu në ketë zonë prodhohen drithëra të ndryshme, gjeli i detit si edhe vreshtari.
Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles