FSHATI GURRAS

spot_img

FSHATI GURRAS

Fshati Gurras është një fshat i madh me 2000 banorë dhe është pjesë e Njësisë Administrative Buçimas, Bashkia e Pogradecit.

Fshati Gurras ndodhet 134 km larg Tiranës dhe 6.6 km larg Pogradecit.

Fshati ka burime të bollshme ujore, të cilat vijnë nga liqeni i Prespës përmes Malit të Thatë dhe është i rrethuar me bimësi të dendur dhe ka një faunë të pasur të kafshëve.

Bujqësia dhe blegtoria janë aktivitetet kryesore ekonomike.

Kultivimi i Rrushit Perla është një traditë e hershme në fshat.

Prodhimi i mollëve është i bollshëm dhe ka shumë lloje.

Prodhimi i patates gjithashtu ka rendiment të larte, falë produktivitetit të lartë të tokave.

Në të njëjtën kohë, pozita gjeografike, toka dhe tradita lokale kanë mundësuar rritjen dhe numrin e lartë të bagëtive.

Në këtë zonë mund të gjejmë kafshë të tilla si lopë, dhi, pula, kuaj, derra, etj.

Ekziston një potencial i madh për zhvillimin e bagëtisë, duke pasur parasysh se në tregun e brendshëm ka një kërkesë të lartë për mish nga kjo zonë.

Prodhimet lokale

Ushqimet e konservuara për konsum në dimër (trahana, peta, turshi të llojeve të ndryshme, reçelna, komposto

Cfarë të bësh dhe si të argëtohesh

• Prodhimi i rrushit Perla, mollës dhe patates
• Shëtitjet me kuaj
• Vrojtimin e shpendëve dhe kafshëve

Infrastruktura turistike

• Nuk ka, Zyra e informacionit në Pogradec

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles