FSHATI DRENOVË/BOBOSHTICË

spot_img

FSHATI DRENOVË/BOBOSHTICË

Fshati Drenovë ka rreth 700 banorë dhe një sipërfaqe prej 93.4 km2.

Është pjesë e Njësisë Administrative Drenovë, fshati ndodhet 175 km larg Tiranës dhe 4.7 km larg Korçës.

Drenova paraqet një ofertë të pasur natyrore për zhvillimin e disa formave të turizmit duke ju shtuar paketave të ndryshme turisike.

Tendecat e reja turistike drejt turizmit rural, ekoturizmit, turizmit të aventurës dhe atij kulturor bëjnë të mundur përfshirjen e këtij rajoni në infrastrukturën turistike.

Përmendim monumentet natyrore të mahnitshme, si: Parku Kombëtar “Bredhi i Drenovës”; “Guri i Capit”, “Pisha e Shëndëllisë” etj.

Fshati i Drenovës është vendlindja e autorit të Himnit Kombëtar Shqiptar, Asdreni.

Fshati ka një muze në emër të autorit, në të cilin ekzistojnë dokumente dhe fotografi të vjetra, të cilat janë dëshmi të lëvizjes patriotike për të krijuar dhe zhvilluar arsimin në këtë fushë.

Në anën malore të fshatit gjendet kisha e Shën Konstandinit dhe Helenës, i cili vizitohet nga shumë turistë, veçanërisht në datën 21 Maj, kur festohet festa për nder të shenjtorëve.

Artizanati

Drenova dallohet për tradita të hershme dhe kostumet karakeristike, për punimin e drurit

Kuzhinë e larmishme

Ushqimet bio, pastërmaja si specialitet i zonës, lakrori i pjekur në saç, etj. Gjithashtu, zona dallohet për rakinë e kumbullës së egër dhe rakine e manit

Aktivitetet kryesore ekonomike te fshatit janë

• Prodhimi i mishit të konservuar
• Prodhimi i djathit
• Prodhimi i mobiljeve

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles