FSHATI DARDHË

spot_img

fshati dardhë

Fshati Dardhë është pjesë e Njësisë Administrative të Drenovës, Bashkia e Korçës.

Fshati Dardhë ka vetëm 45 banorë të përhershëm, por shumë njerëz nga rajone të tjera, kryesisht nga kryeqyteti, kanë shtëpi në fshat, të cilat i përdorin për pushime dimërore dhe verore. Prandaj, ekziston një potencial që mund të përdoret lidhur me strukturat e akomodimit.

Ndodhet 185 km larg Tiranës dhe 17.9 km larg Korçës.

Dardha dallohet për peisazh natyror, atraktiv e të shumëllojshëm.

Në Dardhë mund të shijoni pamjet e mrekullueshme të natyrës dhe të eksploroni natyrën e pasur në të gjitha stinët e vitit.

Peisazh i bukur është dhe ngjitja për në fshatin Dardhë.

Në stinën e dimrit Dardha me pjerrësitë e saj është një vend ideal për amatorët e skive.

Pista e skive është në funksion të plotë, dhe është sot një nga pikat më tërheqëse dimërore të Dardhës.

Gjatë verës, Dardha është një largim perfekt nga ditët shumë të nxehta në Shqipëri.

Trashëgimia kulturore është e pasur – arkitektura e banesave të ndërtuara prej guri me çatitë karakteristike me plloça, etj.

Me rëndësi është edhe Muzeu i Dardhës (Shtëpia e Sotir Panit).

Trashëgimia etnografike dhe shpirtërore përbëhet nga vallet dhe kostumet popullore karakteristike dardhare.

Aktiviteti kryesor ekonomik i fshatit është turizmi. Turizmit familjar, ka një numër të konsiderueshëm bujtinash dhe tavernash tradicionale, të cilat ofrojnë ushqim tradicional dhe tepër të veçantë.

Turizmit malor pista e skive, frekuentohet nga një numër i madh vizitorësh vendas dhe të huaj gjatë muajve të dimrit.

Dardha ka potencial të konsiderueshëm për organizimin e grupimeve, konferencave dhe ngjarjeve kulturore.

Potencial agro- turistik, që dallohet për produktet e veçanta ushqimore tradicionale të zonës, të cilat janë ushqime bio, të freskëta dhe të prodhuara nga vetë banorët e zonës.

Produkte tipike lokale

•Gatimi i lakrorit me 2 pete i pjekur në saç
• Rakia e kumbullës së eger e zier dy herë

Aktivitete tipike që zhvillohen

• Cycling
• Hiking
• Ski
• Artizanati

Evente dhe Festa

•“Albamono 2018” Dhimitraq Orgocka; festa e Shën Mërisë me 16 Gusht
•Festa e Shën Pietrit

Shtigje të shenjuara në Dardhë

• Cycling “Pedalimi i Shën Kostandinit”
• Hiking: Dardhë-Guri i Neçkës-Guri i Rrahut-Dardhë

Ku mund të drekosh

• Ardian Seferi 0693606565
• Hotel Dardha 0682053369
• Bujtina Iliri 0692128541
• Miranda Seferi 0694371772
• Jani Mihallari 0692148575

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles