FDA pastron studimet klinike për trajtimin e ri bakteriofag për sëmundjen e Crohn

Jemi një hap më afër për të parë një lloj të ri trajtimi për të luftuar sëmundjen inflamatore të zorrëve (IBD). Më 15 shkurt, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) dha vulën e miratimit për një provë të re klinike të fazës 1/2 te njerëzit në Mshtoj Spitali i Sinait në New York City për të testuar një bakterofag të ri trajtim për sëmundjen e Crohn.

Pse është kjo e rëndësishme? Do të ishte një nga aplikimet e para hetimore të ilaçeve të reja (IND) të miratuara ndonjëherë për bakteriofagët nga FDA, dhe gjithashtu është i pari i miratuar që synon atë që njihet si invazive ngjitëse. E. coli (AIEC), një lloj bakteri që mund të gjendet tek njerëzit që kanë Crohn.

Një bakteriofag, ose një fag, është një virus që mund të përdoret për të synuar dhe zhdukur baktere specifike të dëmshme, si AIEC. Fagët janë alternativa ndaj antibiotikëve, të cilët janë bërë një çështje e nxehtë në komunitetin mjekësor për shkak të rreziqeve të rezistencë ndaj antibiotikëve. Një theks i ri mbi fagët mund të çojë në një rrugë përpara përtej antibiotikëve.

“Rëndësia e këtij miratimi nuk është vetëm ky provë klinike – megjithëse është e rëndësishme,” thotë Dr. Alexander Sulakvelidze, Ph.D, nënkryetar ekzekutiv dhe shkencëtar kryesor në Intralytix, Inc., i cili zhvilloi këta fagë që sulmojnë IBD me Ferring Farmaceutikë. “Është një hap i rëndësishëm në terapinë e fagut, në përgjithësi. Ka implikime shumë serioze për shëndetin publik përtej sëmundjes së Crohn. Mund të jetë i madh.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles