FDA merr aplikacionin e parë për pilulën e kontrollit të lindjes pa recetë

Pilulat për gratë për të parandaluar shtatzëninë janë në dispozicion për më shumë se 60 vjet në Shtetet e Bashkuara. Të hënën, HRA Pharma dorëzoi një aplikim në Administratën Amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA) për pilulën e saj të kontrollit të lindjes pa recetë (OTC). Nëse miratohet, do të ishte pilula e parë ditore e kontrollit të lindjes, e disponueshme OTC, pa recetë, në Shtetet e Bashkuara.

“Më shumë se 60 vjet më parë, pilulat e kontrollit të lindjes me recetë në SHBA i fuqizonin gratë të planifikonin nëse dhe kur duan të mbeteni shtatzënë,” tha Frédérique Welgryn, shefi i operacioneve strategjike dhe inovacionit në HRA Pharma, në një Njoftimi për shtyp. “Zhvendosja e një pilule të sigurt dhe efektive të kontrollit të lindjes me recetë në OTC do të ndihmojë edhe më shumë gra dhe njerëz të kenë qasje në kontracepsion pa u përballur me barriera të panevojshme.”

Një pilulë kontraceptive pa recetë ka marrë mbështetje nga organizata të mëdha mjekësore, duke përfshirë Kolegji Amerikan i Obstetërve dhe Gjinekologëve (ACOG), Shoqata Mjekësore Amerikane (AMA)dhe Akademia Amerikane e Mjekëve Familjarë (AAFP).

Aktualisht, kontracepsioni oral pa recetë është i disponueshëm në më shumë se 100 vende, dhe megjithëse nuk shiten kontraceptivë oralë OTC në Shtetet e Bashkuara, interesi është i lartë, me sondazhet që tregojnë se më shumë se 6 në 10 gra amerikane mbështesin një akses të tillë, sipas AMA.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles