FDA emërton Dupixent si barin e parë dhe të vetëm të aprovuar për trajtimin e ezofagitit eozinofilik (EoE)

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) njoftoi miratimin e Dupixent (dupilumab) për të trajtuar ezofagiti eozinofilik (EoE) në të rriturit dhe fëmijët e moshës 12 vjeç e lart më 21 maj 2022. Ilaçi është trajtimi i parë dhe i vetëm që miratohet për EoE; Dupixent është miratuar tashmë për trajtimin e dermatitit atopik (ekzema), astma e varur nga steroidet eozinofile ose orale, dhe rinosinuziti kronik i kontrolluar në mënyrë joadekuate me polipe të hundës.

I zhvilluar së bashku nga Sanofi dhe Regeneron, dupilumab është një antitrup monoklonal plotësisht njerëzor që pengon sinjalizimin e rrugëve interleukin-4 dhe interleukin-13 – nuk është një imunosupresant.

Si Dupixent trajton ezofagitin eozinofilik

EoE është një sëmundje kronike autoimune në të cilën një lloj i qelizave të bardha të gjakut, i quajtur eozinofil, krijohet në mukozën e ezofagut, tubin që lidh gojën me stomakun. Grumbullimi shkaktohet nga reagimet ndaj ushqimeve, alergeneveose zbaticë acidi.

Sipas Akademia Amerikane e Alergjisë, Astmës dhe Imunologjisë. Ky dëmtim mund ta bëjë të vështirë gëlltitjen dhe të bëjë që ushqimi të ngecë në fyt.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles