Essure është jashtë tregut: Një vështrim në reagimet ndaj lajmeve në lidhje me pajisjen e kontrollit të lindjes

Njoftimi i fundit i Bayer se do të ndalonte shitjen e markës së tij Essure kontroll i përhershëm i lindjes është pritur me zhgënjim dhe lehtësim.

Kompania i shpallur në korrik se do të ndërpresë vullnetarisht shitjet e Essure deri në fund të 2018 për shkak të rënies së shitjeve. Por disa ankesa të klientëve kanë vënë në pikëpyetje se sa i sigurt është kontrollin e lindjes pajisja ishte në vendin e parë.

E sigurt është forma e vetme e sterilizimit të përhershëm për gratë që nuk kërkon kirurgji. Bobinat e bëra nga një koleksion fibrash poliesteri, nikel, titan, platin, argjend-kallaj dhe çelik inox futen në mënyrë vaginale në tubat fallopiane. Ato shkaktojnë inflamacion në tuba, dhe tubat rriten së bashku për të bllokuar një vezë që të lëvizë në vezore.

LIDHUR: FDA Green-Lights Annovera, unaza e parë kontraceptive vaginale që mund të përdoret për një vit

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles