Testet paraprake tregojnë se një ekstrakt i kërpudhave shiitake premton shërimin e HPV-së.

Një provë e hershme paraklinike ka treguar se Përbërja Aktive e Korreluar Heksoze (AHCC), një ekstrakt nga kërpudhat shiitake, mund të vrasë papillomavirusin njerëzor (HPV).),Infeksioni më i zakonshëm seksualisht i transmetueshëm në SH.B.A.

Një studim nga Dr. Judith A. Smith, Pharm.D., një profesor i asociuar në departamentin e onkologjisë gjinekologjike dhe mjekësisë riprodhuese në Qendrën e Kancerit MD Anderson të Universitetit të Teksasit në Hjuston, zbuloi gjithashtu se AHCC uli shkallën e rritjes së tumorit ovarian. .

Hulumtimi u prezantua në takimin e fundit të Shoqatës së Onkologjisë Gjinekologjike në Tampa, Florida.

Lexo më shumë: Testi i ADN-së në shtëpi mund të zbulojë shenjat e kancerit të zorrës së trashë »

Për studimin, Smith trajtoi qelizat e kancerit të qafës së mitrës me AHCC dhe i inkuboi ato për 72 orë, duke i marrë ato çdo 24 orë. Ajo gjithashtu dha doza të AHCC për minjtë që ishin pozitivë dhe negativë për HPV.

Minjtë me HPV u kuruan pasi morën një dozë ditore të AHCC për 90 ditë dhe virusi nuk u kthye për 30 ditë pas ndërprerjes së trajtimit. Smith përsëriti eksperimentin për të verifikuar gjetjet e saj, duke ekzaminuar shënuesit imunitarë për të përcaktuar se si AHCC shpëton nga HPV.

Studimet e njerëzve dhe kafshëve kanë treguar se AHCC rrit numrin dhe aktivitetin e qelizave vrasëse natyrore të quajtura qeliza dendritike dhe citokina. Smith tha se këto qeliza lejojnë trupin të përgjigjet ndaj infeksioneve dhe të bllokojë rritjen e tumorit.

Hulumtimi i Smith tregon se AHCC jo vetëm që mund të heqë qafe HPV-në, por gjithashtu mund të ndihmojë në parandalimin e kancereve të lidhura me HPV-në. Aktualisht ajo po kryen një studim tjetër për gratë me HPV për të parë se sa kohë duhet të vazhdojë trajtimi në mënyrë që të prodhojë rezultate efektive.

Studimi: Dy doza të vaksinës HPV aq efektive sa tre »

AHCC është një suplement ushqimor natyral që ka qenë në përdorim për dekada, tha Smith. Aktualisht përdoret në kombinim me përbërës të tjerë ushqyes në produktet shtesë për të rritur imunitetin. Përbërja rrjedh nga një pjesë e kërpudhave shiitake.

AHCC është përdorur në më shumë se 1000 klinika dhe spitale mjekësore në mbarë botën, tha Smith. Dy studime klinike të kohëve të fundit tek njerëzit kanë treguar se AHCC e marrë së bashku me vaksinën kundër gripit rriti titrat e antitrupave më shumë sesa vetëm vaksina tek të rriturit e shëndetshëm.

Smith tha se eksperimenti ishte një sukses, por se nevojiten më shumë prova për të parë nëse ai është vërtet efektiv dhe mund të kurojë gjendjen te njerëzit. Ajo tha se AHCC nuk prodhon efektet anësore që gjenden në terapitë e tjera të HPV.

Komponimi është duke u përdorur dhe është në treg, por mbetet e paqartë se cilat doza janë më efektive për trajtimin e HPV.

“Studimet formale të gjetjes së dozës nuk janë përfunduar ende, por bazuar në përvojën time me suplementet ushqimore, ne nuk mund të supozojmë se më shumë është më mirë,” tha Smith.

Ajo thotë se rekomandon që pacientët të flasin me mjekët e tyre përpara se të përdorin ndonjë suplement ushqimor, por ka të ngjarë të jetë një ide e mirë të merrni AHCC për të mbështetur shëndetin tuaj imunitar.

Mësoni më shumë: Paneli i FDA-së kërkon testin HPV—jo Pap—si mjet parësor depistues për kancerin e qafës së mitrës »