Duke ecur, duke folur dhe duke regjistruar video mesazhe frymëzuese shprese, ekipi Healthline mbledh para për Shoqërinë Kombëtare të MS dhe ndërgjegjësimin për You’ve Got This! fushatë.

Duke marrë pjesë në Walk MS, San Francisko, punonjësit e Healthline jo vetëm që dolën vullnetarë për një kauzë të denjë, ata gjithashtu përhapën fjalën për “Ju e keni këtë” Video fushatë. Në këtë proces, ata mblodhën pothuajse 4,000 dollarë për Shoqërinë Kombëtare të MS (Shoqëria).

Ne nje video Duke shfaqur pikat kryesore të ngjarjes së këtij viti, Park Allen, drejtoresha e lartë e HR në Healthline, shpjegoi nismën.

“Fushata ‘Ti e ke këtë’ ka të bëjë me fuqizimin e atyre që janë diagnostikuar kohët e fundit që të kenë fuqinë për t’u përballur dhe për të qenë të vetëdijshëm se ka jetë me këtë gjendje,” tha Allen.

Shikoni Ekipin e Healthline në Veprim në Walk MS »

Healthline krijoi një kabinë në këtë ngjarje, e kompletuar me një Mur të Shpresës ku njerëzit mund të ndajnë mesazhet e tyre personale frymëzuese dhe një kamerë video për të kapur mesazhe emocionuese për të sapodiagnostikuarit nga ata që morën pjesë në shëtitje. Për çdo video të dorëzuar, Healthline premtoi 10 dollarë për Shoqërinë.

Ngjarjet për mbledhjen e fondeve të Walk MS kanë vazhduar që nga viti 1988 dhe organizata thotë se, deri më sot, ka mbledhur më shumë se 770 milionë dollarë në mbarë vendin për kërkimin e MS.

“Ne menduam se ecja do të ishte një mundësi e mahnitshme për të mbështetur një kauzë që është në zemër për organizatën tonë duke mbledhur fonde dhe ndërgjegjësim për një kurë për MS”, tha ndihmës menaxherja e marketingut e Healthline, Maggie Danhakl. “Ne përdorëm gjithashtu stendën tonë për të filmuar videot ‘You’ve Got This’, pasi kjo ishte një mundësi e shkëlqyer për të marrë video të reja për programin, gjë që do të rriste donacionin tonë të përgjithshëm për Shoqërinë Kombëtare të MS. Ne gati dyfishuam numrin e videove në faqen tonë!”

Megjithëse vinjetat janë vetëm disa minuta të gjata, ato janë të mbushura me mesazhe frymëzuese dhe këshilla nga ata që jetojnë me MS.

“Ju e keni këtë” në fakt ka një kuptim të dyfishtë, thekson Danhakl.

“Nga njëra anë, ‘Ti e ke këtë’ do të thotë se ke MS. Megjithatë, fushata jonë synon t’i japë një ndryshim pozitiv termit duke u thënë njerëzve se nuk janë vetëm, ka njerëz të tjerë që kalojnë të njëjtën gjë, “tha ajo.

Me 20 punonjës të Healthline që morën pjesë në Walk MS (19 vullnetarë në San Francisko dhe një në qytetin e Nju Jorkut), ata arritën të mbledhin afro 4000 dollarë, përfshirë donacionet, 10 dollarë për çdo video të filmuar dhe 50 dollarë për çdo punonjës që mori pjesë—fondet që do të shkojnë drejt gjetjes së një kure.

“Skleroza e shumëfishtë është një nga tre gjendjet për të cilat kemi nisur një program “Ju e keni këtë”,” tha Danhakl. “Skleroza e shumëfishtë është një kusht kryesor për ne, dhe ndërsa ne bëjmë një punë të shkëlqyer për të ofruar burime dhe programe në internet për MS, ne donim të bënim më shumë për të ndihmuar komunitetin.”

Mësoni se si pacientët e tjerë me MS i thonë njëri-tjetrit ‘Ju e keni këtë’ »

Projekti, i konceptuar nga Tracy Rosecrans, nënkryetare e marketingut, është një mënyrë për të dhënë njëkohësisht shpresë dhe për të mbledhur para për kauzën.

Rosecrans tha Huffington Post, “Programi i parë ‘You’ve Got This’, i fokusuar në HIV, filloi vitin e kaluar. Ai arriti mbi një milion njerëz vetëm në Facebook, përfshiu disa pjesëmarrës të famshëm dhe u shfaq në disa botime kryesore të HIV-it.

Fushata origjinale ishte aq e suksesshme saqë ata e klonuan konceptin dy herë, fillimisht për çrregullimin bipolar dhe më pas për MS.