Kërkohen mbërritje ndërkombëtare në Angli për të vërtetuar rezultatin negativ të testit COVID-19

Pasagjerëve që mbërrijnë nga të gjitha destinacionet ndërkombëtare do t’u kërkohet të paraqesin një rezultat negativ të testit COVID-19 përpara se të nisen për në Angli.

Sekretari i Transportit Grant Shapps ka njoftuar se nga java e ardhshme pasagjerët në hyrje që mbërrijnë me varkë, aeroplan ose tren do të duhet të bëjnë një test deri në 72 orë përpara se të nisen nga vendi ku ndodhen, për të ndihmuar në mbrojtjen kundër llojeve të reja të koronavirusit si ato që shihen në Danimarkë dhe Afrika e Jugut.

Veprimi vendimtar i sotëm (8 janar 2021) është në përgjigje të ndryshimeve që shihen në transmetimin e virusit si brenda vendit ashtu edhe në mbarë globin. Testimi para nisjes do të mbrojë udhëtimin dhe do të sigurojë një shtresë shtesë sigurie nga rastet e importuara të koronavirusit, në krye të izolimit të detyrueshëm 10-ditor për të ardhurit, duke ndihmuar në identifikimin e njerëzve që mund të jenë aktualisht infektivë dhe duke i parandaluar ata të udhëtojnë në Angli.

Një test negativ para nisjes zvogëlon rrezikun e dikujt që udhëton ndërsa është infektiv, duke vepruar si një tjetër mbrojtje për të parandaluar infeksionet e importuara. Pasagjerë që vijnë nga vende që nuk janë të qeverisë lista e korridorit të udhëtimit duhet të izolohen për 10 ditë pavarësisht nga rezultati i testit të tyre para nisjes për të siguruar mbrojtje të mëtejshme të fuqishme nga ata që udhëtojnë nga vendet me rrezik të lartë.

Para nisjes, pasagjerët do të duhet të paraqesin prova të një rezultati negativ të testit COVID-19 tek transportuesit, si dhe të tyre formulari i gjetjes së pasagjerëve. Forca Kufitare e Mbretërisë së Bashkuar do të kryejë kontrolle në vend pas mbërritjes në Angli për të siguruar që pasagjerët janë plotësisht në përputhje.

Masa forcon më tej masat mbrojtëse ekzistuese të cilat ndihmuan për të mundësuar në mënyrë të sigurt udhëtimin ndërkombëtar vitin e kaluar, me vetëizolimin për të ardhurit e rinj dhe korridoret e udhëtimit që mbeten kritike në uljen e rrezikut të rasteve të importuara nga vendet me rrezik të lartë.

Sekretari i Transportit, Grant Shapps tha, “Ne tashmë kemi masa të rëndësishme për të parandaluar rastet e importuara të COVID-19, por me shtame të reja të virusit që po zhvillohen ndërkombëtarisht, ne duhet të marrim masa paraprake të mëtejshme. Marrë së bashku me periudhën ekzistuese të detyrueshme të vetëizolimit për pasagjerët që kthehen nga niveli i lartë. vendet e rrezikut, testet e para-nisjes do të ofrojnë një linjë të mëtejshme mbrojtjeje – duke na ndihmuar të kontrollojmë virusin ndërsa nxjerrim vaksinën me ritëm gjatë javëve të ardhshme.”

Kufizimet kombëtare të bllokimit i cili hyri në fuqi më 6 janar 2021 mbetet në vend që do të thotë se të gjithë duhet të qëndrojnë në shtëpi përveç rasteve kur udhëtojnë për një sërë arsyesh shumë të kufizuara, duke përfshirë edhe punën.

Udhëtarët e lejuar do të duhet të bëjnë testin e tyre deri në 72 orë përpara nisjes, dhe kjo do të zbatohet pavarësisht nëse një vend është në listën e korridorit të udhëtimit. Qeveria do të përcaktojë standardet që duhet të plotësojnë këto teste dhe çfarë provash duhet të paraqesin pasagjerët.

Pasagjerët që mbërrijnë në Angli, të cilët kanë demonstruar me sukses një rezultat negativ përpara nisjes nga një vend që nuk është në listën e korridorit të udhëtimit, do të kenë ende opsionin për të reduktuar periudhën e vetëizolimit nga 10 në 5 ditë duke paguar për një test përmes Skema Test për lëshim. Skema kërkon që një test të bëhet në ose pas ditës së pestë të plotë që nga largimi nga një vend që nuk është në listën e korridorit të udhëtimit.

Pasagjerëve do t’u kërkohet të tregojnë rezultatin e tyre negativ të testit përpara se të hipin në ajër dhe operatorët e transportit do të refuzojnë hipjen nëse është e nevojshme. Pas mbërritjes në MB, Forca Kufitare do të kontrollojë rezultatet e testimit të pasagjerëve përmes regjimit aktual të kontrollit në vend, për të siguruar që individët janë në përputhje me rregullat e reja dhe pasagjerët do t’i nënshtrohen një gjobe të menjëhershme prej 500 £.

Do të ketë një numër të kufizuar përjashtimesh, duke përfshirë transportuesit, fëmijët nën 11 vjeç, ekuipazhet dhe për ata që udhëtojnë nga vende pa infrastrukturën e disponueshme për të kryer testet. Përjashtimet e mëtejshme do të përcaktohen në GOV.UK.

Kjo pason Vendimi i fundit për të pezulluar përkohësisht udhëtimin e drejtpërdrejtë nga Afrika e Jugut në Angli pasi dolën prova të reja nga autoritetet shëndetësore që raportuan një shpërthim të një lloji variant të koronavirusit që përhapet në disa komunitete lokale.

Ata që udhëtojnë në mënyrë indirekte nga Afrika e Jugut duhet të izolohen për 10 ditë.

Të gjithë udhëtarëve do t’u kërkohet ende të plotësojnë një formular për gjetjen e pasagjerëve përpara mbërritjes në Angli. Kjo është kritike për të qenë në gjendje për të gjurmuar virusin në rast të ndonjë shpërthimi lokal, dhe ata që nuk arrijnë të plotësojnë një formular për gjetjen e pasagjerëve do t’i nënshtrohen një gjobe në rritje prej 500 £.

Joss Croft, CEO, UKinbound, Shoqata kryesore e tregtisë së udhëtimeve në Mbretërinë e Bashkuar që ka mbi 300 anëtarë, tha: “Testimi i para-mbërritjes është një hap shumë pozitiv përpara dhe diçka që industria ka kërkuar që nga vera. Sidoqoftë, vetëm ky mekanik do të bjerë mjerisht kur të jetë i sigurt për të udhëtuar përsëri pasi askush nuk do të dëshirojë të vijë në MB nëse duhet të izolohet për të paktën pesë ditë. Sipas kësaj politike të re, të ardhurit nga vendet jo-korridor të udhëtimit duhet ende të karantinohen ose izolohen, një çështje që mund të çrrënjoset duke zbatuar një test të dytë pas mbërritjes. Që udhëtimi të rikuperohet, ne kemi nevojë gjithashtu për një standard të përbashkët ndërkombëtar të testimit dhe kërkojmë nga ministrat të punojnë drejt kësaj. Turizmi përbrenda do të jetë jetik për rimëkëmbjen ekonomike të Mbretërisë së Bashkuar, por sot bizneset në këtë industri po luftojnë për të mbijetuar pasi vazhdojnë të jenë të përjashtuar nga masat kryesore mbështetëse. Qeveria duhet të mos bëjë një sy qorr, të veprojë tani dhe të dëgjojë në fakt industrinë e turizmit përbrenda.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles