Duhanpirësit në SHBA kanë akses të pabarabartë në ndihmën për ndërprerjen e duhanit

Jo të gjithë duhanpirësit kanë të njëjtat mundësi për të marrë ndihmë mjekësore për ta lënë duhanin, ka zbuluar një studim amerikan.

Për studimin, studiuesit shqyrtuan të dhënat e anketës nga një kampion përfaqësues i të rriturve amerikanë. Të gjithë pjesëmarrësit kishin vizituar një profesionist shëndetësor të paktën një herë në vitin e kaluar dhe ose ishin duhanpirës aktual ose kishin arritur ta linin duhanin gjatë asaj kohe.

Studiuesit donin të dinin se cilët faktorë mund të ndikojnë në gjasat që pjesëmarrësit të kishin marrë këshilla nga një klinik si të lini duhanin ose ju janë përshkruar mjete ndihmëse për lënien e duhanit.

“Ne gjetëm disa pabarazi në marrjen e ndihmës për ndërprerjen,” shkroi ekipi i studimit në to raporti, i publikuar më 1 qershor në Rrjeti JAMA i hapur.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles