Droga të zakonshme dhe çrregullime të gjumit të lidhura me disfunksionin erektil

spot_img

Çrregullimet e gjumit, si p.sh pagjumësi ose apnea e gjumitdhe disa medikamente të zakonshme mund të kontribuojnë në mosfunksionim erektil dhe më të ulët dëshirë seksualesipas dy studimeve të reja të paraqitura në Shoqatën Amerikane të Urologjisë Konferenca e AUA 2022 në New Orleans.

Sipas Instituti Kombëtar i Diabetit dhe Sëmundjeve Digjestive dhe Veshkave. Është vlerësuar se rreth 30 milionë burra në Shtetet e Bashkuara kanë ED.

“Shpesh, ED nuk shkaktohet vetëm nga një gjë, por nga disa faktorë të ndryshëm kontribues. Në përgjithësi, konsiderohet si një problem i rrjedhjes së gjakut, veçanërisht për meshkujt në të pesëdhjetat e më tej”, thotë Petar Bajic, MDnjë urolog dhe ekspert në shëndetin seksual të meshkujve, i cili moderoi sesionin e shtypit të Shëndetit të Burrave në AUA 2022.

Medikamentet që lidhen më së shpeshti me ED dhe epsh të ulët

Ne nje studimi i paraqitur në sesionin e Shëndetit të Burrave, studiuesit përdorën Sistemin e Raportimit të Ngjarjeve të Padëshiruara të Administratës së Ushqimit dhe Barnave të SHBA (FAERS) për të identifikuar medikamentet me frekuencën më të lartë të raporteve të ngjarjeve të padëshiruara të ED nga viti 2010 deri në vitin 2020. 20 medikamentet kryesore më pas u përfshinë në analiza e disproporcionalitetitnjë metodë e përdorur për të konfirmuar ose hedhur poshtë një lidhje të mundshme midis një reaksioni të padëshiruar të drogës dhe një medikamenti.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,875FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles