Fëmijët do të dëgjojnë. Por çfarë duhet t’u thoni atyre pas masakrës në shkollën e Teksasit?

Pas të shtënave masive në një shkollë fillore në Uvalde, Teksas, trauma shtrihet tek çdo prind dhe fëmijë. Ajo që po kalojnë familjet e pikëlluara është një dhimbje e paimagjinueshme. Humbja e tmerrshme dhe e pakuptimtë e jetës po shkakton gjithashtu frikë te të gjithë ne – veçanërisht prindërit dhe fëmijët e tyre. Ne folëm me Katie Hurley, LCSW, psikoterapiste për fëmijë dhe adoleshente, edukatore prindërore dhe kontribuese të Everyday Health, rreth mënyrës se si t’i trajtoni frikërat e fëmijëve dhe si të përballeni si i rritur.

Shëndeti i përditshëm: Si u flisni fëmijëve tuaj për një incident kaq të tmerrshëm për të cilin ata ndoshta kanë dëgjuar nga të tjerët ose në TV?

Katie Hurley: Çelësi për t’i folur fëmijët përmes kësaj është komunikimi i sigurisë relacionale duke dëgjuar frikën e tyre dhe duke bashkërregulluar përgjigjet e tyre. Kjo do të thotë që prindërit duhet së pari të përpunojnë ndjenjat e tyre për të përballuar përgjigjen e tyre ndaj stresit ndaj kësaj ngjarje tragjike. Nëse fëmijët tuaj vijnë tek ju me gjëra që kanë dëgjuar, kërkojuni t’ju tregojnë atë që dinë. Jepni fakte të thjeshta që janë të përshtatshme për moshën.

Nëse fëmijët e vegjël dhe adoleshentët (dhe madje edhe nxënësit e shkollës fillore) përdorin Snapchat, TikTok ose Instagram, ata mund të shohin informacione konfliktuale, të pasakta ose jo të plota. Përmbajuni fakteve për t’iu përgjigjur pyetjeve të tyre. Është në rregull të thuash që nuk e di përgjigjen. Bëni një pushim familjar nga mediat sociale, lojërat me veçoritë e bisedës dhe lajmet. Asnjë e mirë nuk vjen nga ekspozimi i përsëritur ndaj informacionit për një tragjedi.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles