Përbërësit

  • 8 litra qumësht
  • 1 filgjan kripë
  • 1 qese limontoz

Hapat

  1. Ne nje ene te madhe qe mban 8 litra e qesim qumshtin te vloj.
  2. Ne momnetin qe qumshti vlon e qesim limontozin dhe e perziejme vazhdimisht .
  3. E largojem nga zjarri dhe e leme per 15 minuta te pushoj.
  4. Ne momntin qe kemi qitur limontozin pernjeher fillon shperberja e qumshtit ne hirre dhe grimca te cilat pasi te ftoehn do te behen djath.Si ta largojme qumshtin nga zjarri e qesim ne nje kulluese ose lecke te shpeshe dhe lidhim forte dhe i qesim nje rendese permbi qe te shtrengohet sa me shume.
  5. Eshte me rendesi qe sa me shpejt te behet krejt kjo edhe pse eshte pak e veshtire sepse qumshti i vale pak na pengon qe ta kthejme ne lecke kulluese .
  6. Posa ta kemi qitur ne kulluese i shtojme edhe kripen dhe e perziejm dhe e lidhim pastaj, e shtrengojme.
  7. Pasi te kete qendruar disa ore do te marrim diku 1 kg djath shume te shijshem qe mund te perdoret edhe si kackavall.