Përbërësit

3-5L qumësht

1-2luge tharmë djathi

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

kripë

Hapat

Qumshtit të vakët I hedhim 1-2 lugë tharmë djathi dhe pasi që fermentohet e hedhim në nape (cedillë) qe të kullohet.

Pasi qe e lëshon hirrën, cedillën me shlirrë e vendosim në një drrasë siper cilës I vejmë një petë guri për të marë formën e shtypur.

Djathin e njomë e prejmë në copëza të cilat I kryposim dhe I rreshtojmë në shekë(kacë).

Në disa treva tona djathi I bardhë është zënë edhe pa tharmë djathi por vetëm me shllirë.

——–

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak