Depresioni i zakonshëm me artrit në fund të jetës

Artriti zakonisht gjendet tek të rriturit mbi 50 vjeç me shkallë të ndryshme depresioni që variojnë nga i vogël në të rëndë. Ky është rezultati i fundit nga sipas një të re studim i publikuar më 19 shtator 2018, në Gazeta Ndërkombëtare e Psikiatrisë Geriatrike.

Të lidhura: Përballja me depresionin e lidhur me artritin reumatoid

Shumica e të rriturve të moshuar të diagnostikuar me depresion të rëndë kishin gjithashtu artrit

Studiuesit vëzhguan të dhënat e mbledhura nga 2,438 gra dhe 2,309 burra mbi moshën 50 vjeç nga një Anketë Kombëtare e Ekzaminimit të Shëndetit dhe Ushqyerjes 2011-2014. Të anketuarit u kontrolluan për simptomat e depresionit dhe artriti i vetë-raportuar nga mjeku. Studimi tregoi se 55 përqind e atyre që përjetonin depresion të vogël kishin gjithashtu një diagnozë të artritit, ndërsa 62.9 përqind e njerëzve me depresion të moderuar dhe 67.8 përqind e njerëzve me depresion të rëndë gjithashtu morën një diagnozë të artritit.

Sipas studimit, norma më të larta të artritit u raportuan nga burrat dhe gratë e moshuar me shkallë të ndryshme depresioni, krahasuar me njerëzit pa nivele subklinike dhe klinike të depresionit. Pavarësisht se studiuesit përshtaten për variabla si mosha, gjinia, raca, arsimi, statusi i pirjes së duhanit, pirja e tepërt, sjellja e ulur, obeziteti, diabeti, hipertensionitdhe sëmundjet e zemrës, kishte ende lidhje të rëndësishme midis depresionit të moderuar dhe artritit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles