Çfarë duhet të dinë njerëzit me artrit reumatoid për udhëzimet për presionin e gjakut

Presioni i lartë i gjakut është ripërcaktuar. Në fund të vitit 2017, Kolegji Amerikan i Kardiologjisë (ACC) dhe Shoqata Amerikane e Zemrës (AHA) lëshuan udhëzime të reja për presionin e lartë të gjakut, ose hipertensionit, duke vënë në rrezik 46 për qind të amerikanëve. Sipas udhëzimeve të vjetra, ju konsideroheshit hipertensionist nëse presioni i gjakut ishte 140/90 milimetra merkur (mmHg) ose më i lartë; udhëzimet e reja e vendosin linjën në 130/80 mmHg.

Nëse keni artriti reumatoid (RA)duhet t’i kushtoni vëmendje.

Faktet kryesore të presionit të gjakut për njerëzit që jetojnë me artrit reumatoid

Fakt: Njerëzit me RA janë në rrezik të shtuar për sëmundje kardiovaskulare (CVD).

Fakti: Nëse keni RA, në fakt keni më pak shanse për t’u diagnostikuar me presion të lartë të gjakut edhe nëse i keni të gjitha shenjat.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles