Trajtimet e dështuara të artritit reumatoid informojnë kërkimet mjekësore

Kur Stacy Courtnay për herë të parë mësoi se kishte artriti reumatoid (RA), ajo nuk mund ta imagjinonte veten duke folur me njerëz të tjerë me këtë sëmundje. “Kur zbulova për herë të parë se e kisha atë,” thotë ajo, “nëna ime doli vullnetare për të bërë disa punë me Fondacioni i Artritit, por nuk doja asnjë pjesë të saj. Thashë me vete, nuk dua të jem pranë njerëzve të tjerë aq të mjerë sa jam unë.”

Tani, si pjesë e një programi të ri pilot të krijuar nga Fondacioni i Artritit dhe Kolegji Amerikan i Reumatologjisë (ACR)Courtnay bën shumë më tepër sesa të flasë me njerëzit e tjerë duke jetuar me RA. Si avokate e pacientit, ajo flet me mjekë dhe studiues dhe i ndihmon ata të zhvillojnë një ide më të mirë se si është të jetosh me sëmundjen.

Shkollimi i mjekëve dhe studiuesve mbi përvojën reale të jetës së RA

“Kohët e fundit, unë mora pjesë në konferencën ACR me Fondacionin e Artritit,” thotë Courtnay, duke përshkruar rolin e saj në Programi i Përfaqësuesit të Pacientëve të Fondacionit ACR Arthritis. “Është viti i parë që ata kanë pasur ndonjëherë pacientë që të jenë pjesë e konferencës,” thotë ajo, duke vënë në dukje se kishte kohë që kishte nevojë për kontributin e pacientëve.

“Sue Schrandt nga Fondacioni i Artritit më tregoi një histori për një vit të kaluar kur studiuesit po demonstronin një auto-injektor. Kur merrni një ilaç si Humira [adalimumab], ju shtrëngoni dhjamin në stomak, vendosni auto-injektorin mbi të dhe injektori automatik e fut gjilpërën shumë shpejt. Auto-injektori ishte i mahnitshëm për njerëzit si unë, sepse ishte e vështirë të nxirrja serumin dhe të vendos gjilpërën në stomak dhe të shtyja shiringën.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,583FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles