Çfarë duhet të bëjë kur ajo nuk është e interesuar për seks

Nëse shkëndija në marrëdhënien tuaj duket se ka fikur, me siguri po pyesni veten se çfarë ndodhi. Pse partneri juaj humbi interesin për intimitetin? Keni bërë diçka, apo ka ndonjë problem mes jush? Apo mund të jetë e mundur që dëshira e saj e zbehur nuk ka të bëjë fare me gjendjen e marrëdhënies suaj dhe që ajo mund të jetë duke përjetuar mosfunksionimi seksual i femrave? Me një kuptim më të mirë të ndjenjave të grave për seksin dhe intimitetin, ju mund të ndihmoni në rindezjen e dëshirës së saj.

Një problem seksual nuk do të thotë gjithmonë mosfunksionim seksual

Së pari, burrat dhe gratë ndryshojnë në përgjigjen e tyre seksuale: burrat eksitohen më lehtë dhe qartë (me ereksion) nga stimulimi vizual, ndërsa dëshira dhe zgjimi seksual i grave janë më pak të dukshme dhe mbështeten më shumë në stimulimin emocional ose mjedisor. Është e rëndësishme të mos ngatërroni përgjigjen seksuale më komplekse ose më pak të matshme të grave me mosfunksionimin seksual.

Për një gjë, mungesa e dëshirës nuk është gjithmonë një problem klinik, sipas Lou Paget, an Shoqata Amerikane e Edukatorëve, Këshilltarëve dhe Terapistëve të Seksualitetit-Edukatore e certifikuar e seksit dhe autore e shumë librave me këshilla seksuale, duke përfshirë “Si t’i japim kënaqësinë absolute: Teknika krejtësisht të qarta çdo grua dëshiron që burri i saj të dijë”. Ka raste në jetën e një gruaje kur ajo thjesht nuk dëshiron seks, por kjo nuk do të thotë se ajo është jofunksionale, vuri në dukje Dr. Paget.

Paget tha se shumë pikëpamje të zakonshme në lidhje me përhapjen e mosfunksionimit seksual femëror burojnë nga një e vjetër Studimi Kombëtar i Shëndetit dhe Jetës Sociale në SHBA, botuar në vitin 1999, në të cilin studiuesit anketuan 1749 gra dhe 1410 burra të moshës 18 deri në 59 vjeç dhe përcaktuan se 43 për qind e grave dhe 31 për qind e burrave kishin mosfunksionim seksual. Paget, megjithatë, beson se përqindja për gratë është e fryrë dhe se presioni i përditshëm i punës, familjes dhe përgjegjësive të tjera mund të jetë arsyeja pse gratë iu përgjigjën negativisht pyetjeve të anketës në lidhje me dëshirën për seks.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles