CDC lidh shpërthimin e Listeria me akulloren e shitur në Florida

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) ka lidhur një shpërthimi i listerisë përgjegjës për të paktën 22 shtrime në spital dhe një vdekje nga akullorja e shitur në Florida.

Zyrtarët e shëndetit publik dhe rregullator në disa shtete, duke punuar me CDC dhe Administratën Amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA), identifikuan akulloren e bërë nga Big Olaf Creamery si një burim të mundshëm të shpërthimit. Big Olaf Creamery po kontakton vullnetarisht shitësit me pakicë për t’u kërkuar atyre që të mos shohin produktet e saj të akullores deri në njoftimin e mëtejshëm, tha CDC në një 2 korrik. deklaratë.

“Konsumatorët që kanë akullore të markës Big Olaf Creamery në shtëpi duhet të hedhin çdo produkt të mbetur,” tha CDC. Njerëzit gjithashtu duhet të pastrojnë dhe dezinfektojnë çdo sipërfaqe, kontejnerë, lugë akulloreje ose enë të tjera shërbimi që mund të kenë prekur produktet e akullores Big Olaf, këshilloi CDC.

Simptomat e listerisë zakonisht fillojnë brenda dy javësh pasi keni ngrënë ushqim të kontaminuar me listeria, “tha CDC në një 30 qershor. deklaratë duke përshkruar shpërthimin. Simptomat mund të fillojnë në të njëjtën ditë, ose deri në 70 ditë më vonë, tha CDC.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles